Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
CreativeMornings’te Bu Ay: Simetri

CreativeMornings’te Bu Ay: Simetri

ATÖLYE'nin 2015 yılından beri İstanbul'da sürdürdüğü CreativeMornings küresel etkinlik serisinin bu ayki konusu simetri.

Her şeyin çifti ile anlamlı olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Artılar ve eksiler yan yana, siyah ile beyaz iç içe varoluyor. Tavladan profesyonel sporlara, insan ilişkilerinden doğaya kadar yaşamın her noktasında iki yüz bulunuyor. Teklik mutlak bir anlam yaratamazken üç aktörle kurgulanan aktivite sayısı ise azınlık kalır. Tıpkı üç takımdan oluşan bir futbol maçı olmaması, üç kutup noktasının olmaması gibi. Dünyanın bu düzeni kendi içinde bir simetri de yaratıyor. CreativeMornings de Şubat ayında bu konu çevresinde bir araya geliyor.

ATÖLYE’de her ayın son Cuma gününde düzenlenen ve dünyada 184 şehirde gerçekleşen Creative Mornings, küresel olarak belirlenen bir temaya göre seçilen bir konuşmacı eşliğinde ücretsiz kahvaltının sunulduğu bir etkinlik programı. CreativeMornings’in Şubat ayı teması simetri, konuğu ise Cimkedi rumuzuyla tanınan Yener Torun.

Kahvaltı eşliğinde fotoğrafçılık

Yener Torun’un çektiği fotoğrafları görenlerin tanıyabileceği üzere, simetri kavramı çalışmalarının merkezini oluşturan kolonlardan birisi. Yener Torun tarzı, kadrajı, bakış açısı ve mimari gözü ile fotoğraflarında bir gerçeklik yaratıyor. Az bilinen binalar ve renklere odaklanan ve sanki gerçek dünyada bulunamayacakmış hissi yaratan fotoğraflarından yola çıkan bir sohbet gerçekleşecek.

CreativeMornings, 22 Şubat Cuma sabah 09:00’da ATÖLYE’de gerçekleşecek. Kahvaltı ile başlayacak etkinlik 30 dakikalık bir konuşma ve 30 dakikalık bir networking ile devam edecek. Herkesin davetli olduğu etkinlik hakkında daha detaylı bilgiyi ATÖLYE’nin sitesinden ve Facebook etkinliğinden edinebilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE