Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
230 Yeni Emoji ile Toplumun Farklı Kesimleri de Modern Hiyerogliflerde Temsil Edilecek

230 Yeni Emoji ile Toplumun Farklı Kesimleri de Modern Hiyerogliflerde Temsil Edilecek

Fiziksel engeller, cinsiyet ayrımı gözetmeyen karakterler ve farklı ırktaki çiftleri temsil edecek yeni emoji seti, Unicode Konsorsiyumu tarafından onaylandı.

Emojinin günümüzde geldiği nokta öylesine büyük ve kapsayıcı ki adeta modern dünyanın ayrılamaz bir parçası. Seneler içinde emoji çılgınlığını ve emojilerle reklam kampanyası kurgulama devrini geride bıraktık. 2016’da ise New York Modern Sanat Müzesi (MoMA) 1999’da tasarlanan 176 parçalık orijinal emoji setini kalıcı koleksiyonuna ekledi. Unicode Konsorsiyum’u tarafından onaylanarak sürekli olarak güncellenen emoji kütüphanesi, modern dünyamızın görsel suretine dönüştü. 2019’da eklenmesine kararlaştırılan 230 yeni emoji de bu yelpazeyi genişletiyor.

Geçtiğimiz yıllarda farklı işlerde çalışan kadınlar, yüz ifadeleri ve cinsiyet varyasyonları, toplumlar ve kültürler gibi eklemeler yapılmıştı. 2015’te ırk ve cinsiyet seçeneklerinin eklenmesi de bu anlamdaki en önemli adımlardan biriydi. 2019’un yeni emoji setinde fiziksel engelleri, kadın veya erkek olarak kalıplaşmamış kişileri ve farklı ırktan çiftleri temsil edecek yeni görseller bulunuyor. Bu da medeniyet olarak kültürel değerlerimizin bir izdüşümü olan emojilerin herkesi kapsama çabasını gösteriyor.

Adım adım dünyadaki herkesi kucaklayan emojiler

Bu ögeler dışında geçtiğimiz dönemlerde teklif edilmiş flamingo, su samuru, rehber köpek, waffle, Hindu tapınağı, Hindu kadınlarının giydiği Sari isimli elbise, tembel hayvan, Mate içeceği de kütüphaneye eklenecek. 2014’ten bu yana gerçekleşecek 6. büyük güncelleme ile emoji kütüphanesi genişlemeye ve temsil ettiği kişi sayısını artırmaya devam ediyor. Unicode Konsorsiyumu tüm teknoloji devlerinin bir araya geldiği ve platformlarını emojilere uyarlamak için birlikte çalıştığı bir organizasyon. Örneğin erişilebilirlik emojilerini Apple geçtiğimiz yıl önermişti.

Emoji 12.0 güncellemesiyle birlikte 59 yeni emoji, 75 cinsiyet varyasyonları ve 230 deri tonu opsiyonlarıyla birlikte yeni emoji hayatımıza girecek. Mart 2019’da yayınlanacak Unicode 12.0 ile görseller metin kodlarına kavuşacak. Nisan ile Aralık arasında ise Apple, Samsung, Google, Facebook gibi yazılım ve platform sahipleri bu emojileri kendi mecralarına dahil edecek.

Görsel: Emojipedia 1, 2
Manşet görseli düzenlenmiştir.