Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
[Bigumigu’da 2015] Emoji Her Yerde

[Bigumigu’da 2015] Emoji Her Yerde

Bigumigu’da geçtiğimiz yılı özetliyoruz: Kampanyalarından popüler kültür gelişmelerine kadar yılın akılda kalan emoji işleri.

Geçen bir yılda yazdığımız 2 bine yakın haberi inceledik ve ele aldığımız konular arasında bazılarının öne çıktığını gördük. 2015’in Bigumigu’da öne çıkan konularını da tek tek derledik.

Emoji Her Yerde

Yıl boyunca emojilerle neler yapmadık ki! Gülen suratlardan mücevher yapıp boynumuza taktık, fotoğraflarımızı en sevdiğimiz emojilerle mozaikledik, internet sitelerinin linklerini emojiye dönüştürüp eğlendik ve hayatımızın bir parçası haline gelen emojileri birçok büyük markanın kampanyasında başrolde izledik…

İşte yıl boyu karşımıza çıkan, en beğendiğimiz emoji işleri:

Zorbalık Karşıtı Yeni Emoji

İnternet zorbalıklarına karşı başlatılan “I Am A Witness” (Ben Şahidim) isimli kampanyanın bir parçası olan emoji, bir konuşma balonunun içinde yer alan göz şeklinde tasarlanmış. Reklam ajansı Goodby Silverstein & Partners’ın karşılıksız olarak yer aldığı; Ad Council, Adobe, Apple, Facebook, Google, Johnson & Johnson ve Twitter desteğiyle ile gerçekleştirilen kampanyanın amacı; gençlerin sanal zorbalıklara, sataşmalara maruz kalan arkadaşlarına yardım etmeleri ve sessiz kalmamaları.



3 Boyutlu Emoji Kafalar McDonald’s Reklamında

Reklam ajansı BETC Paris’in McDonald’s Fransa için hazırladığı kampanya filminde, 1980’lerin popüler şarkılarından Radio Killed The Radio Star eşliğinde şehirde dolanan kocaman emoji kafalar başroldeydi. Filmin en eğlenceli yanı ise mevcut emoji ifadelerinin bir çoğunun canlandırılmış olması.



Garanti’den İhtiyaçlarını Emojilerle Anlatanlara Özel Kampanya

Garanti Bankası, “Emoji İhtiyaç Listem” isimli kampanyasında, banka kullanıcılarından ihtiyaçlarını Twitter üzerinden emojilerle anlatmalarını istedi ve bu kullanıcılara, özel avantajlarla kredi kullanma fırsatı sundu.


Hamurdan Emojiler

Clay Illustration denilen teknikle hazırladığı hamurdan illüstrasyonlarıyla tanıdığımız İlkay Alptekin, “Hamurdan emojiler” isimli kişisel projesi için; gülen surattan utangaç maymuna, hayaletten sosisliye kadar tüm emojileri hamurla yorumlamıştı.


Coca-Cola’nın Yüz Tanıma Teknolojisiyle Taklidinizi Yapan Şişe Kapağı

Coca-Cola, #MakeItHappy kampanyası için yüz tanıma teknolojisini kullanarak, interaktif reklam panoları hazırlamıştı. Panolar, önünde duran kişinin mimiklerini taklit ediyor ve şişe kapağı şeklindeki emojilere çeviriyordu.


Görselleri Emojilerle Mozaikleme Aracı

New York Times’da yazılımcı olarak çalışan Eric Andrew Lewis’in hazırladığı “Emoji Mosaic” isimli programa bilgisayarınızdan giriyorsunuz, dilediğiniz fotoğrafınızı yüklüyorsunuz ve fotoğrafınız 1-2 dakika içinde emojilerden yapılmış bir kolaj halinde, mozaiklenmiş hale geliyor!


Emojiler Pantone Yelpazesine Yerleşince

Burro Studio’nun iki İtalyan tasarımcısı, en popüler emojileri Pantone renkleriyle eşleştirdikleri bir seri hazırlamışlardı: “Moji Itten”. 12 karttan oluşan seride kartların üzerinde emojiler, fonda eşleştikleri Pantone renkleri ve altında isim ve numaralı yer alıyor.


Emoji Diliyle İletişim Sanatı Domino’s Pizzadan Soruluyor

Domino’s Pizza’nın emoji iletişimine uzak kalıp dışlanan ebeveynleri düşünerek hazırladığı “Emoji Literacy” isimli eğlenceli kampanyada, çocuklarıyla aynı dili konuşamayan aileleri hafif tiye alarak, onlara neyin ne demek olduğunu öğreten kartlar hazırladı. Kartlar şurada satışta.



Emoji Mücevherler

Amerikalı tasarımcı Kristen Noel Crawley, kendi aksesuar markası için emojilerden ilham alarak “E-Motions” isimli bir seri hazırladı. Seri için en sık kullandığı emojileri tercih eden Crawley, el yapımı takılarının hepsinde 18 karat altın ve değerli taşlar kullanarak, emojileri parıltılı mücevherlere dönüştürüyor.


Linkleri Emojiye Dönüştürme Aracı

Facebook’ta ürün tasarımcısı olan George Kedengurg III ve “I Can Has Cheezburger” sitesinin kurucusu Eric Nakagawa’nın birlikte hayata geçirdikleri internet sitesi “Linkmoji”, internet sitelerinin URL’lerini eğlenceli emojilere dönüştürüyor. Siteye giriyorsunuz, internet adresini yazıyorsunuz ve emojili linkiniz anında hazır oluyor!

Görsel; behance