Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Zorbalık Karşıtı Yeni Emoji

​Zorbalık Karşıtı Yeni Emoji

Zorbalığı engellemenin en kolay yolunun, zorbalığa şahit olanların tepki vermesi gerçeğinden hareketle yeni bir emojimiz var artık.

Apple’ın yeni iOS güncellemesiyle gelen yeni emojiler içinde bir de göz şeklinde yeni bir emoji bulunuyor. Konuşma balonunun içinde yer alan bir göze benzeyen emojinin aslında önemli bir anlamı ve amacı var. Bu yeni emoji, kullanıcılarına internet zorbalıklarına şahit olduklarını göstermelerini sağlamayı ve sorunun önüne geçmeyi amaçlıyor.

Göz emojisi, San Franciscolu reklam ajansı Goodby Silverstein & Partners’ın karşılıksız olarak yer aldığı; Ad Council, Adobe, Apple, Facebook, Google, Johnson & Johnson ve Twitter desteğiyle ile gerçekleştirilen “I Am A Witness” (Ben Şahidim) isimli kampanyanın bir parçası. Proje; gençlerin, sanal zorbalıklara, sataşmalara maruz kalan arkadaşlarına yardım etmeleri, sessiz kalmamaları için tasarlanmış.

Gençleri hedefleyen Tumblr, Snapchat, Instagram, Vevo, Kik, Whisper gibi platformların desteklerinin yanında televizyonda yayınları için 30 saniyelik bir kamu spotu da hazırlanmış.

Araştırmalara göre sataşma ve aşağılamaların %60’ı, biri müdahale ettiğinde 10 saniye içinde son buluyormuş ve gençlerin bir çoğu böyle durumlarda müdahale etmek istediği halde ne söyleyeceğini bilmediği için sessiz kalıyormuş. Durum böyle olunca sanat yönetmeni Hanna Wittmark ve tasarımcı Angie Elko, Goodby Silverstein & Partners yazarı Kate Baynham ile birlikte bu sembolü yaratmış.

Peki neden konuşma balonu içinde göz seçilmiş? Çünkü mevcut emojilere bir yenisini ekleme süreci kolay değil. Normal şartlarda yeni bir emojinin Unicode Konsorsiyumu tarafından onaylanması ve kullanıma girmesi iki yıldan uzun sürüyor. Bu sebeple daha önceden onaylanan iki emoji (göz ve konuşma balonu) birleştirilerek yeni zorbalık karşıtı emoji oluşturulmuş ve iki hafta içinde onayı almış

Görsel; Youtube, goodbysilverstein, iwitnessbullying