Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW X7 İle Modern Çağın Kahramanı Siz Olun!

BMW X7 İle Modern Çağın Kahramanı Siz Olun!

BMW yeni SUV'si X7'yi tanıtmak için efsaneler üzerinden metafor kurarak aracın detaylarını anlatıyor.

BMW, ilk standart yedi kişilik modeli X7’yi ilk kez 2014’te duyurmuştu. SUV kategorisinde yer alan BMW X7, 2018’de tanıtılmış ve ön siparişe başlamıştı. Araç, Mart 2019’da da mağazalarda da yerini almaya başlayacak. Marka bu yeni segmentte varlığını göstermek ve güçlü bir giriş yapmak için de X7’nin sıradan bir gününü efsanevi bir dille anlatıyor.

Dante Ariola‘nın yönettiği filmde Ol’McLanden‘ın hikayesi anlatılıyor. Sıradan başlayan bir yolculukta sürücünün karşısına çıkan birbirinden güçlü mitolojik kahramanlarla, izleyiciyi adeta bir filmin içinde gibi hissettiriyor. Mitolojik kahramanları ve imgeleri modern sahnelerle harmanlayan bu reklamda, Poseidon’un oluşturduğu dev bir dalgayla, Roy the Destroyer ve Rogues of Razorback Ridge’in motorsiklet çetesiyle karşı karşıya gelen sürücü hepsiyle teker teker mücadele ediyor. Bunlar ve daha fazlası şehir içi sürüşün zorluklarını anlatan metaforlarlar aslında. Karşısına çıkan her engeli kolaylıkla aşan sürücüyü, reklamın sonunda çocuklarını okuldan almaya gelen bir kadın olarak görüyoruz. Bu yolculuk, X7’nin büyüklüğüne rağmen BMW’nin tüm lüksünü ve gücünü taşıdığını izleyiciye gösteriyor. Goodby Silverstein & Partners reklam ajansı tarafından Şubat 2019’da hazırlanan bu reklam, BMW sürücüleri için sıradan bir yolculuğun bile efsanevi olabileceğini onlara bir film sahnesi gibi anlatıyor.

60 saniyelik reklam, ABD genelindeki sinemalara ek olarak 91. Akademi Ödülleri’nde de yayınlanacak.

Reklam filminin yapım videosu için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Kamera arkası içinse bir sonraki videoya göz atabilirsiniz.

Künye:

Reklamveren: BMW
Reklam Ajansı: Goodby Silverstein & Partners
Yaratıcı Yönetmen: Roger Baran
Sanat Yönetmeni: Stefan Copiz
Reklam Yazarı: Andrew Bancroft
Marka Sorumlusu: Theo Abel
Proje Yöneticisi: Kaitlyn Landers
Prodüksiyon Şirketi:MJZ
Yönetmen: Dante Ariola
Yapımcı: Natalie Hill
Editör: Rich Orrick
Müzik Şirketi: Woodwork Music

Görsel: YouTube