Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bisiklet İçin Yelken

Bisiklet İçin Yelken

CycleWing, birkaç dakikada bisikletinizi rüzgar gücüyle çalışan bir araca dönüştürüyor.

Her bisikleti elektrikli hale getiren GeoOrbital ve Swytch, bisiklet için römork karavan, havasız bisiklet lastikleri, güvenlik amaçlı bisiklet aydınlatma sistemleri, katlanır kasklar gibi pek çok yenilikçi tasarım bisikletçilerin hayatını kolaylaştırmak için çalışıyor. Bisikletleri rüzgar gücüyle çalışan araçlara dönüştüren bir yeşil teknoloji ürünü olarak CycleWing de bunlardan biri.

CycleWing, her bisikletle kullanılabiliyor

ABD’li girişim CycleWing Inc. tarafından tasarlanan CycleWing için geçtiğimiz hafta Kickstarter kampanyası başlatılmış. Kampanya sayfasında CycleWing’in hemen hemen her bisikletle uyumlu olduğu belirtiliyor. Açıklamalara göre bisikletiniz standart bir arka rafa sahipse, CycleWing’i üzerine takmanız yeterli oluyor. Patent bekleme aşamasında olan tasarım; kompakt, hafif ve kolay monte edilir nitelikte.

Sürücü, CycleWing ünitesi takılıyken yelkenini sadece birkaç dakika içinde açabiliyor. Ayrıca yelken üzerinde tam elektronik kontrole sahip oluyor ve koşullara göre optimum itme sağlamak için yelkeni yönlendirebiliyor. Bir ekrandan ve gidona monte edilmiş iki düğmeden oluşan basit bir arayüz, sürücünün ileriye bakmaya devam ederken, dikkati dağılmadan yelkeni yönetmesini sağlıyor. İki düğme yelkeni döndürerek rüzgarı yakalayabilmeyi sağlıyor. Ekran yelkenin ayarlandığı açıyı ve onu döndüren motorun kalan pil ömrünü gösteriyor.

Denizcilikteki temel yelken ilkeleri CycleWing için de geçerli. Dolayısıyla rüzgar hangi yönden gelirse gelsin sürücü rüzgarın onu ileri itebileceği şekilde ayarlayabiliyor. Yelken kullanılmadığı zamanlarda ise katlanmış ve kapalı olarak arka raf üzerine duruyor.

Yazılım mühendisi Jorge Pando ve makine mühendisi Nathan Rose tarafından geliştirilen CycleWing, kalabalık şehir sokaklarında kullanılmak için tasarlanmamış. Daha ziyade bisikletli gezginlerin uzun mesafeli seyahatleri için ideal bir ürün.

Hala prototip aşamasında ancak bitmiş ürünün karbon lifi gibi hafif malzemelerden yapılmasını hedefleyen tasarımcılar, ürünün 6,8 kg civarı hatta daha hafif olacağını öngörüyor.

Görsel: Kickstarter