Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ağaçlar Üzerine Yansıtılan Geometrik Desenler

Ağaçlar Üzerine Yansıtılan Geometrik Desenler

Javier Riera, ağaçlar ve ağaç kümeleri üzerine yansıttığı geometrik formlarla büyüleyici işler ortaya koyuyor.

Projeksiyonla yansıtma tekniği, özellikle parklarda ve doğal alanlarda uygulandığında büyüleyici sonuçlar ortaya koyuyor. Philippe Echaroux’un Central Park’ta ağaçlara projeksiyonla yansıttığı portreler, Maizz Visual’ın, yok olan hayvan türlerine dikkat çekmek için ağaçların üzerine yansıttığı hareketli hayvan portreleri ve VJ Suave tarafından ormanlara yansıtılan animasyonlar yer verdiğimiz en güzel örneklerdendi. Kendisini arazi sanatçısı olarak tanımlayan Javier Riera’nın ağaçlar ve ağaç kümeleri üzerine yansıttığı geometrik formlar da radarımıza takılan bir başka dikkat çekici sanat projesi.

İspanyol sanatçı Javier Riera projeksiyonla yansıttığı geometrik formlarda, belirlediği bir manzaradan ilham alıyor ve bu doğal ortamlarda algıladığı gömülü enerjileri ortaya koyuyor. Sanatçı, projeksiyonla yansıtmayı gerçekleştirdikten sonra çalışmalarını fotoğraflıyor. Fotoğrafların doğa ile izleyici arasındaki bağlantıyı derinleştirmesini amaçlıyor.

Javier Riera, öncelikle bölgenin tarihini araştırıyor

Projeksiyonla yansıtma yapacağı noktanın görsel yönü Riera’nın tasarımı için önemli. Ancak bu noktaları gelişigüzel bir şekilde seçmiyor. Sürecin büyük bir kısmını, içinde yaşayan veya ziyaret eden insanlar da dahil olmak üzere, o manzaranın tarihini araştırmaya adıyor sanatçı. Edindiği bilgiler sayesinde projeksiyon için özgün bir desen veya yapı geliştirebiliyor.

Riera, İspanya’da 21-23 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek Umbria Light Festival için de projeksiyonla yansıtma işleri hazırlayacak. Sanatçının çalışmalarını internet sitesi üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Javier Riera


Bigumigu Yazarı
| GENEL