Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Başladığı İşi Yarım Bırakmayan Domino’s Pizza

Başladığı İşi Yarım Bırakmayan Domino’s Pizza

Domino's Pizza Kolombiya, motorlu kuryelerinin sipariş teslim ederken karşılaştığı zorlukları yeni reklam kampanyasının konusu olarak kullandı.

Paket servisi yapmak, bazen tahmin bile edilemeyecek kadar zor olabiliyor. Yağmurlu ve karlı havalarda sipariş götürmek için yola çıkan kuryelerin başına türlü türlü olaylar da gelebiliyor. Çok düşük bir ihtimal de olsa, ülke içerisinde gerçekleştirilen bir eylem varsa, motorlu kuryeler kalabalığın içinden veya polis barikatından geçmek durumunda dahi kalabiliyor. Motorlu kuryelerinin başından geçen zorlu yolculuklara odaklanan Domino’s Pizza Kolombiya, bu durumu yeni reklam kampanyasının konusu olarak kullanıyor.

Domino’s Pizza Kolombiya tarafından hayata geçirilen kampanya, gerçek olaylara dayanması yönünden benzer örneklere de sahip. Burger King de 2017’de yanan restoranlarının fotoğraflarını kullanarak Burning Stores isimli bir kampanya hazırlamıştı. Geçtiğimiz yıl ise LOLA MullenLowe imzalı Crash kampanyasında, restoran önündeki kazalardan basılı ilanlar yaratarak açken otomobile teslim yöntemi yerine teslimatı bize bırakın demişti..

Domino’s Pizza Kolombiya’nın Proximit imzası taşıyan yeni reklam kampanyası, motorlu kuryelerinin zorlu şartlar altındaki yolculuklarından çıkan görüntüler üzerine kurgulandı.

Şartlar ne olursa olsun

Yayınlanan reklam kampanyası görsellerden ve videolardan oluşuyor. Şehirde düzenlenen bir eylemin içerisinden geçmek zorunda kalan Domino’s Pizza kuryesi, o sırada orada bulunan birisi tarafından videoya çekiliyor ve kurye kalabalığın içerisinden geçerken alkışlarla karşılanıyor. Diğer iki video kuryelerin, hava şartları nedeniyle karşı karşıya kaldığı zorluğa dikkat çekiyor ve karlı zeminde kayan motorunu kontrol etmeye çalışan ve çıkan fırtına da rüzgara karşı direnen iki farklı Domino’s Pizza kuryesine yer veriyor.

Domino’s Pizza gündelik hayatta karşılaşılan olayları, daha önceki reklam kampanyalarında da kullanmıştı. Domino’s Pizza “Paving for Pizza” projesi kapsamında, pizzalarının yolda zarar görmesini engellemek amacıyla insanlar tarafından önerilen bozuk yolları da onarmıştı.

Kampanya kapsamında yayınlanan videoları izlemek isteyenler için;

Künye:

Reklam Ajansı: Proximity, Bogotá, Colombia
Yaratıcı Yönetmenler: Christian Tufano, Emilio Mutis, Santiago Losada
Sanat Yönetmenleri: Juan Parra, Cristian Cano
Metin Yazarları: Camilo Garzón, Sergio Gallego
Tasarımcılar: Juan Parra, Cristian Cano

Görsel: Ads of the World