Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Feminist Perspektiften Şehir Planlama

Feminist Perspektiften Şehir Planlama

2019'da da devam eden Curious Community bu yıl Şehir ve Paydaşları temasıyla İsveç ve Türkiye'den konuklar ağırlayacak.

Merak kavramı çevresinde şekillenen içerikleriyle oluşan Curious Community, 2019 yılında da devam ediyor. ATÖLYE ve 3dots iş birliği ile gerçekleşen etkinliğin her ay düzenli olarak gerçekleşmesi planlanıyor. Herhangi bir konu çevresinde o konuyu merak edenlerle uzmanları bir araya getiren Curious Community aslında en saf haliyle insanın merak duygusunu beslemeye yönelik bir etkinlik.

Feminist Bir Yaklaşım İle Şehir Plânlama

Bu yıl İsveç Enstitüsü destek vermeye başladığı etkinlik, böylece İsveç ve Türkiye’den konuşmacılara yer verecek. Etkinlik formatı panel olarak planlanan Curious Community’nin bu yılki teması The City and Its Stakeholders (Şehir ve Paydaşları) olarak belirlenmiş. Bu tema çevresinde sene boyunca feminist perspektif, mülteciler, çocuklar, engelliler, kapsayıcı şehir planlama gibi konulara odaklanan etkinlikler gerçekleşecek.

Şehir ve Paydaşları teması çevresindeki ilk etkinlik ise 29 Ocak Salı günü 19:00 – 21:00 saatleri arasında Feminist Bir Yaklaşım İle Şehir Plânlama (City Planning from a Feminist Perspective) başlığı ile gerçekleşecek. Panelin moderatörlüğünü İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Işıl Çokuğraş gerçekleştirecek. Etkinliğin konuşmacıları ise araştırmacı, mimar ve sanatçı Dr. Katarina Bonnevier ile İTÜ Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü kürsüsünde bulunan Doç. Dr. Emine Görgün olacak.

Curious Community, 2019’daki ilk etkinliğinde mekanların ve şehirlerin toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımı ve feminist perspektifler ile tasarlanması ve planlanması üzerine eğilecek. Etkinlik dili İngilizce olan ve ücretsiz olarak gerçekleşecek olan etkinliğe kayıt olmak için burayı ziyaret edebilirsiniz. Detaylı bilgi almak için ATÖLYE’nin etkinlik sayfasını ziyaret edebilir, Facebook etkinliğine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE