Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şehir Planlamasına Çocukları Dahil Etmek

Şehir Planlamasına Çocukları Dahil Etmek

ATÖLYE'de devam eden Curious Community 29 Mayıs'ta düzenlenecek "Şehir Plânlamasına Çocukları Dâhil Etmek" başlıklı paneliyle sezonu kapatıyor.

ATÖLYE’nin bu yıl “Şehir ve Paydaşları” üst başlığı ile gerçekleştirdiği Curious Community 29 Mayıs’ta gerçekleşecek son paneli ile sezonu kapatıyor. Geçtiğimiz Ocak ayında “Feminist Bir Yaklaşım ile Şehir Planlama” başlığı ile düzenlenen etkinlik mayıs ayı temasında çocukları merkeze alıyor.

“Şehir Planlamasına Çocukları Dâhil Etmek” başlıklı panelde Etkinlikte İsveç’ten peyzaj mimarı ve Urbio Direktörü Linda Pettersson, Türkiye’den DDRLP Mimarlık Kurucusu Boğaçhan Dündaralp ve Koridor Mimarlık Ortağı, Kadir Has Üniversitesi Kent ve Çocuk Çalışmaları Programı katılımcısı Elif Kılıç konuşmacı olarak yer alacak. Etkinliğin moderatörlüğünü ise Nobon‘un Kurucusu Cenk Dereli üstlenecek.

ATÖLYE, 3dots ve Swedish Institute iş birliğiyle gerçekleşecek olan panelde örnekler üzerinden şehir ve çocuk arasındaki ilişki, çocuklar için şehir planlama ve kentsel tasarım, şehirlerde çocuk hakları gibi konular üzerine konuşulacak. Türkiye’den ve İsveç’ten verilen modeller üzerinden şehir ve çocuk arasındaki etkileşim anlatılacak. “Şehir Planlamasına Çocukları Dâhil Etmek” başlıklı etkinlik 29 Mayıs saat 19:00’da ATÖLYE’de gerçekleşecek. Etkinliğe buradan kayıt olabilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE