Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Enerjisini Kahve Atıklarından Alan Ev: Dunkin’ At Home

Enerjisini Kahve Atıklarından Alan Ev: Dunkin’ At Home

Dunkin' Donuts için New Frontier Tiny Homes tarafından tasarlanan evler, kullanılan enerjinin yüzde 80'ini kahve atıklarından elde ediyor.

Kullanılan enerji kaynaklarına alternatif olarak dünya genelinde çoğu ülke, çevreci çözümler bulmak için çalışmalarını devam ettiriyor. 2018 ve 2019 yıllarında, toplam 174,5 milyon çuval kahve üretimi gerçekleştirileceği öngörülüyor. Belirtilen rakamlar, önceki yıllardan 15,6 milyon çuval daha fazla üretim gerçekleştirileceği anlamına geliyor. Çevre bilincinin gün geçtikçe daha fazla kazanılmasıyla birlikte, oldukça yüksek rakamlarda üretimi ve tüketimi gerçekleştirilen kahvelerin atıkları da işlenmeye başladı. Kullanılmış kahvelerden elde edilen enerjiyle çalışan ev projesi Dunkin’ At Home, bu konuda atılacak adımlara önemli bir örnek.

Dunkin’ Donuts tarafından geliştirilen ve kahve telvesinden elde edilen enerjinin kullanıldığı ev konsepti Dunkin’ At Home, tüketilen kahvelerin atılmasına engel olacak. Dunkin’ Donuts’da kullanılan 65 bin pound (29.4835 kg) kahveyi dönüştürmesi amacıyla geliştirilen proje, şık mimarisiyle geleneksel enerji kullanımını sınırlandırmayı hedefliyor.

Yaklaşık 275 metrekarelik ev, Dunkin’ Donuts kahvesini daha rahat bir ortamda yudumlamak isteyenler için New Frontier Tiny Homes‘un CEO’su David Latimer tarafından tasarlandı.

Her 77 kilo kahve telvesinden 4,54 litre yakıt

Dunkin’ kahve alanında çevre dostu biyoyakıt oluşturmak için özel biyokimyasallar ve yenilenebilir biyogaz üretmek için hibritleştirilmiş bakteri kullanan ABD merkezli Blue Marble Energy’le iş birliği gerçekleştirdi. Kahve telvelerinden üretilen enerji, uygulanan üç adımın ardından elde ediliyor. Basit olarak birinci adımda, kahve telvelerinde kalan yağlar çıkarılıyor. İkinci adımda ise bu yağlar, transesterifikasyon olarak bilinen kimyasal bir reaksiyona girmek için bir alkol ile karıştırılıyor. İkinci adımın ardından biyodizel ve gliserin üretilmiş oluyor. Üçüncü adımda ise biyodizel yıkanıyor ve son ürünü oluşturmak için rafine ediliyor. Her 170 pound (77 kg) kahveden bir galon yani yaklaşık olarak 4,54 litre yakıt üretiliyor.

Hill Holiday imzası taşıyan kampanya için New Frontier Tiny Homes tarafından Dunkin’ Donuts için tasarlanan evlerin tamamı geri dönüştürülmüş malzemelerden yapıldı. İç mimarisiyle de iddialı bir tasarıma sahip olan evlerin enerjisinin yaklaşık yüzde 80’i kahve telvelerinden elde edilen enerjiyle karşılanacak.

Tasarlanan evler Airbnb üzerinden gecelik olarak kiralanabildi. Airbnb misafirleri, 12 Ekim Cuma günü, 16 Ekim Salı ve 26 Ekim Cuma tarihleri ​​arasında gerçekleşen iki gecelik konaklamalarda bu küçük evlerde rezervasyon yapabildiler. Ayrıca insanların kalabilmeleri için tasarlanan evlerin haricinde Boston gibi kalabalık şehirlerde, insanların kafe olarak ziyaret edebilecekleri ve arkadaşlarıyla kahve içebilecekleri konseptler de bulunuyor. Kafe olarak kullanılabilen evler maksimum 10 kişiyi ağırlayabiliyor.

Gerçekleştirilen işlemler ve proje hakkında daha detaylı bilgi almak için:

Künye:

Reklam Ajansı: Hill Holliday, Boston, USA
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Lance Jensen
Grup Yaratıcı Yönetmeni/ Sanat Yönetmeni: Kevin Daley
Grup Yaratıcı Yönetmeni/ Metin Yazarı: Rick McHugh
Tasarımcılar Lauren McGrath, Madison Albano
Prodüktör: Whitney Bogosian
Müşteri İlişkileri Süpervizörü: Summer Dembek Latif
Müşteri İlişkileri: Kent Breard
Planlayıcı Yönetici: Jessica Summerfield
Dijital Stratejist: Faith Markham
Prodüksiyon: ELEMENT
Yönetici Prodüktörler: Eran Lobel, Kristen Kearns, Matthew O’Rourke
Prodüktörler: Foz McDermott, Erik Mygrant, Mike Bowes, Meriden Estes, David Perry
Yönetmenler: Wayne Craig, Calyer Creative, Craig Orsini
Post Prodüksiyon: Kim DeRosa
Editör: John Giuggio
Renk: Chris Santo
Koordinatör: Julia Keefe
Yönetici: James Stephens / Blue Marble Biofuels
Yönetici: David Latimer / New Frontier Tiny Homes

Görsel: Dunkinathome, YouTube