Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Özleyenler ve Henüz İzlemeyenler İçin Biraz Rick and Morty

Özleyenler ve Henüz İzlemeyenler İçin Biraz Rick and Morty

Özleyenler, aklından hiç çıkarmayanlar ve henüz seriyle tanışmamış olanlar için güzel bir Rick and Morty animasyon kısası Vimeo'da yeniden öne çıktı.

Düşünün, öyle bir dünya ki çizgi filmler, çizgi romanlar, resimler yok. Sanatın dallarından kesilmemiş, adeta sanat bir solucan deliğinden geçip kaybolmuş gibi olurdu diye düşünüyorum. Çizgileri görselleştirmek için kullanmadığımız bir dünyada her şey çok zor olabilirdi çünkü. Neyse ki kötünün iyisindeyiz. Belki insanlığın sonunu getireceğiz, Mars’a çıkamayacağız, her şey bir simülasyon ama olsun, çizgi filmlerimiz ve çizgi dünyalarımız var. Ve şu an yaşayan kişilerin hayatında bu çizgi dünyada yeri farklı noktaya konacak bir iş var, Rick and Morty.

Rick and Morty Olmayan Evrenlere Hayır!

Rick and Morty yayına başladığından beri, hayat izleyen herkes için biraz daha farklı. Hepimiz bazen Rick’iz, bazen Morty’iz, bazen Summer, Beth ya da Mr. Meeseeks bile oluyoruz ama asla Jerry olmak istemiyoruz. Jerry sevmediğimiz akrabamız gibi çünkü. Hani bayramlarda merhabalaşmak zorunda kalınan. Her neyse, şu ya da bu şekilde bu çizgi dizi izleyen hayatında 3 sezondur ve 70 bölüm boyunca da olacak. Yaratıcılarının duşta heyecan yaratan görüntüler eşliğinde verdiği bu haber tüm sevenleri heyecandan terletmişti gerçekten. Ama işte sezonların arası çok uzun oluyor. Animasyon olunca ve ekip Pixar kadar büyük olmayınca ha çıktı ha çıkacak diye gün sayıyoruz ve bölümlerin ardından bakakalıyoruz.

Üçüncü sezon öncesi Rick and Morty güzel kısalar yayınlamıştı. Hatta sezon sonrası da ara ara bir şeyler paylaşmaya devam ettiler. Fakat üçüncü sezondan evvel yayınladıkları bir animasyon kısası vardı gerçekten defalarca izlenmeyi hak ediyor. Çünkü animasyon buram buram emek kokuyor. 22 sanatçının emeği var animasyonda. Tarz olarak farklı ama 22’si de Rick and Morty’i seven sanatçı.

Animasyonu izleyenleriniz olabilir, çok normal dediğim gibi yazının önceki paragraflarında da video yeni değil. Ama emek harcayan isimlerin açığa çıkması yeni. Bu yüzden de yeniden göz önüne getirilmeyi hak ediyor. Rick and Morty dostu, kötülerin düşmanı Run the Jewels’in Thursday in the Danger Room’unun enstrümantalini arka planla dinlediğimiz videoda Rick and Morty’nin evrenlerinin arasında kayboluyoruz. 22 sanatçının gözünden 22 evren çiziliyor animasyonda. Matt Taylor tarafından yönetilen animasyon Morty’nin kazara Rick’in deneyilerinden birini yere dökmesiyle başlıyor. Akabinde de yere dökülen deneyle birlikte olaylar silsilesi gelişmeye başlıyor.

Titmouse‘un yapım şirketi olduğu animasyon gerçekten bir çoklu evren şaheseri. Simon Landrein, Nigel Clark, Greg Sharp, Hombre McSteez gibi Instagram ya da Vimeo’dan tanıyor olabileceğiniz çizerleri ekibinde barındırıyor. Yönetmen bu sanatçıları animasyonu birbirine bağlayabilecekleri ve tek parça gibi gösterebileceklerine inandıkları için seçtiklerini açıklıyor. Yani adeta 22 parçalık bir yapboz bu animasyon.

Sanatçı listesi:

1. Nigel Clark
2. Greg Sharp
3. Hombre McSteez
4. Simon Landrein
5. Andy Baker
6. Scorpion Dagger
7. Sick Animation
8. Jisu Kim
9. Dan Britt
10. Max Winston
11. Ryan Quincy
12. Alex Schubert
13. Richard Mather
14. David Gemmill
15. Amy Lockhart
16. Genis Rigol Alzola
17. Sander Joon
18. Devin Flynn
19. Marco Imov
20. Shogo Tsuri
21. Bendik Kaltenborn
22. Lale Westvind

Görsel: Vimeo