Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Will Smith’in 50. Doğum Günü Şerefine: Air Jordan 5 NRG Fresh Prince

Will Smith’in 50. Doğum Günü Şerefine: Air Jordan 5 NRG Fresh Prince

Nike, Jordan markasının yeni sezonunda Will Smith, namıdiğer Fresh Prince'in 50. yaşını kutlayarak 90'lardaki dizisinde giydiği ayakkabıları piyasaya çıkarıyor.

90’larda The Fresh Prince of Bel-Air dizisiyle birlikte Will Smith kariyerindeki ilk sıçramayı yaşadı. 80’lerde The Fresh Prince ismiyle rap yaparken bir anda bunun diziye taşınması ve kendi personasını canlandırdığı diziyle 6 yıl boyunca hem oyunculuk hem de müzisyenlik yaptı. 1990’da başlayan ve 1996’ya kadar devam eden dizi o dönemi yaşamış veya popüler kültüre etkisini görmüş olanlar için nostaljik anlamlar taşıyor. Nike de Smith’in 50. yaş doğum günü için Fresh Prince’den ilham alan bir sneaker piyasaya çıkarıyor.

Küçük dokunuşlarla farklılaşan tasarım

25 Eylül’de yani oyuncun ve müzisyenin doğum gününde piyasaya çıkacak olan Air Jordan 5 NRG Fresh Prince, dizinin ilk bölümlerinde giydiği Air Jordan’dan izler taşıyor. Beyaz, mor, siyah ve zümrüt yeşili renk planına sahip olan sneaker, Air Jordan 5’ın hatlarına sahip. Fakat birkaç dokunuşla farklılaşıyor. Sneaker’ın dilinin altında, dizinin geçtiği yer olan West Philadelphia yazıyor. Topuk tarafında ise Jordan markasının logosu yerine Nike Air logosu var. Ve ilk bakışta en dikkat çekici özelliği bağcının olmaması.

Nike, 2013 yılında da retro serisi altında orijinal Fresh Prince’in sneaker’larını, Air Jordan 5 Grape’i piyasaya çıkarmıştı. Retro modeller bir anlamda sahip olduğumuz son nostaljik anılara dokunuyor. 2000’li yıllarla birlikte nostalji hissimiz de yavaş yavaş kaybolmaya başlıyor. İnternetle birlikte eski arşivlere ulaşmanın kolaylaşması ve yapımlar çoğalarak TV üzerinden edilinilen tek kültür yerine küçük alt kültürlerin oluşması 2000’ler sonrasında nostalji duygusunu da ortadan kaldırıyor. Bu nedenle 1990’lar bildiğimiz nostalji kavramının son dönemi olabilir ve tüketiciler de bu dönemi yansıtan ürünlere daha fazla talep gösterebilir.

Air Jordan 5 NRG Fresh Prince, yarın piyasaya çıkacak ve 190 dolar etiketiyle satılacak.

Görsel: Nike, Sneaker Bar Detroit ile