Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burning Man 2018’e Drone Gözünden Bakın

Burning Man 2018’e Drone Gözünden Bakın

İki yıldır Burning Man'e katılım gösteren Medina, bu festivalin bir fotoğrafçı için oyun parkı gibi olduğunu düşünüyor ve bu sene yanında drone dostunu da birlikte festivale götürüyor.

Drone hayatımıza girdi gireli hem şakaları hem de kullanıldığı alanların güzelliği sürekli artıyor. İnsanlar bakkala da drone gönderebiliyor, karşı komşusuyla drone üzerinden iletişim kurabiliyor ya da drone’la fotoğraf çekebiliyor. Yani drone sizin kişisel fotoğrafçınız, en yakın dostunuz ya da düşmanınız olabilir. Şimdi düşman oldukları senaryolara hiç girmeyeceğim. Daha evveliyatında bir kısa filmle girmiştik bu konuya. Şu an daha ilgi çekici bir konudan bahsedeceğim. Drone ve Burning Man.

Tanımlayabilen Uçan Cisim: Drone

Burning Man gerçekten yine ortalığı yakarak bir festivali daha geride bıraktı. Hani masallarda derler ya, “gidenler gidemeyenlere anlattı; böylece kralın hükümdarlığı sonsuza kadar kulaktan kulağa yayıldı.” Tam olarak öyle bir festival işte Burning Man. Gidenler bu deneyimi özümseyip bundan bahsediyor, gidemeyenler de bunu yayıyor. Fotoğrafçı ve aynı zamanda bir burner olan Alex Medina da bu sene de Burning Man’e katılmaya devam etmiş ve yanına drone’unu da alarak çok güzel kareler elde etmiş. Drone sayesinde kurulan geçici yerleştirmeler de böylelikle havadan ve kuş bakışı fotoğraflanabilmiş.

İki yıldır Burning Man’e katılan Medina, bu festivalin bir fotoğrafçı için oyun parkı gibi olduğunu düşünüyor. Özellikle bu festivale gitmeyi tercih etmesinin en büyük nedeni önerdiği birçok güzel veriyi fazlasıyla kişiye sunabilen bir festival olması. Çünkü Burning Man anlatılanlardan ve sosyal medyaya yansıyandan daha fazlasının yaşandığı bir festival var. Bu deneyimi normalde kullanmadığı bir açıda gözlemlemek istemiş ve DJI Phantom 4 kullanmış çekimlerinde.

Sanatçı özellikle mimar Arthur Mamou-Mani tarafından yapılan ve Asimov’un Vakıf serisinde bahsedilen Gaia’dan esinlenilen tapınağın harika fotoğraflarını elde etmiş. Ayrıca Medina, havadan çekim yapana dek Burning Man’in bu kadar büyük bir festival olduğunu fark etmediğini de belirtiyor. Fotoğrafların çoğunda kuş bakışı bir açı kullanmış Medina. Böylece işleri görselin merkezine alarak daha da gözlerin yerleştirmelerden ayrılmamasını sağlamış.

Görsel: Instagram