Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Köpek Sahibini Ne Zaman Terk Eder?

Bir Köpek Sahibini Ne Zaman Terk Eder?

Fondation 30 Millions d'Amis, duygusal bir filmle sahiplenilmiş hayvanların tatil veya seyahat gibi nedenlerle terk edilmesi konusunda güçlü bir mesaj veriyor.

Hayvan sahibi olmak büyük bir sorumluluk. Bir hayvan aldığınızda o hayvanın ömrünü sizinle geçireceğini düşünmek gerekiyor. Oysa pek çok insan ne yazık ki, köpeklerine veya kedilerine bakmak zorlaştığında, örneğin yaz tatile gideceklerinde onları terk edebiliyorlar. Terk edilmiş hayvanlar ve hayvan kaçakçılığı gibi konularda çalışan Fransız yardım kuruluşu Fondation 30 Millions d’Amis, bu konuya göz yaşartan, duygusal bir filmle eğiliyor.

Reklam ajansı Altmann + Pacreau tarafından yaratılan 2 dakikalık film; sahipleri tatile veya seyahate gittikleri için terk edilen hayvanlar konusuna tam tersten bakıyor. Film; terk edilen bir köpeği ve onun yaşadığı travmayı işlemiyor. Bunun yerine sahibini asla terk etmeyen ve sahibi tarafından da hiç yalnız bırakılmamış bir köpeğin hikayesine odaklanıyor.

Küçük Kız ve Köpeğinin Yıllara Yayılmış Dostluğu

Film, küçük bir kızın yavru bir Golden Retriever sahiplenmesiyle başlıyor. Kız ve köpekçik adeta beraber büyüyorlar, beraber oynuyorlar, beraber öğreniyorlar, beraber keşfediyorlar. Kız büyüyüp ergenliğe geçtiğinde de köpek yanında. Kızın ilk aşk hikayesinde, bateri çalma denemelerinde hep orada. Kız evlendiğinde köpeği de düğün fotoğraflarında var. Hatta kızın kendi bebeği olduğunda artık yaşlanmış da olsa köpek yine onlarla.

Sonrası ise tahmin edeceğiniz gibi. Köpek giderek yavaşlıyor, hareketsizleşiyor. Ve bir gün kaçınılmaz son geliyor. Sahibinin göz yaşları arasında köpek veda ediyor. Bu noktada filmin verdiği mesaj ise vurucu: “Bir köpek sahiplerini terk ettiğinde, bu tatile gitmek için değildir.”

köpek_fondation 30 millions damis_Altmann + Pacreau_nonalabandon_fransa_bigumigu_ köpek_fondation 30 millions damis_Altmann + Pacreau_nonalabandon_fransa_bigumigu_ köpek_fondation 30 millions damis_Altmann + Pacreau_nonalabandon_fransa_bigumigu_ köpek_fondation 30 millions damis_Altmann + Pacreau_nonalabandon_fransa_bigumigu_ köpek_fondation 30 millions damis_Altmann + Pacreau_nonalabandon_fransa_bigumigu_ köpek_fondation 30 millions damis_Altmann + Pacreau_nonalabandon_fransa_bigumigu_

Terk Etmeye Hayır

Hayatının herhangi bir döneminde hayvanla beraber yaşamış bir insanın filmin sonunda gözlerinin dolmaması imkansız gibi. Zira bir kedinin veya köpeğin yaşamınızı nasıl paylaştığını, ne kadar büyük bir dostluk gösterdiğini, adeta aileden biri gibi olabildiğini çok iyi biliyorsunuz. Böyle bir canlının keyfi sebeplerle terk edilmesi gerçekten çok üzücü.

Xavier Giannoli tarafından yönetilen film, barınaklardaki hayvanların trajik görüntüleriyle vicdan sömürüsü yapmıyor. Sadece bir dostluk hikayesi veriyor ama bunu yaparken de duygularımıza seslenerek önemli bir mesaj veriyor ve sahiplendiğiniz bir hayvanı terk etmenin ne anlama geldiğini hatırlatıyor.

Televizyonlarda kısa versiyonuyla yayına giren film; sosyal medya da yayında. Film; Fransa’da her yıl yaz sezonunda terk edilen 100 bin ev hayvanını için barınak sağlayan kuruluş için bağış toplamayı amaçlıyor. Kampanya aynı zamanda #NonALabandon (Terk etmeye hayır) etiketiyle de destekleniyor. Hazırlanan mikro site üzerinden de konu ile ilgili bilgiler ve istatistikler veriliyor, bağış seçeneklerine ulaşılabiliyor.

Künye:

Reklamveren: Fondation 30 Millions d’Amis
Reklam Ajansı: Altmann + Pacreau
Yaratıcı Yönetmen: Olivier Altmann
Sanat Yönetmeni: Bénédicte Potel
Reklam Yazarı: Thierre Lebec
Ajans Yönetimi: Edouard Pacreau, Claire Roy-Thermes, Anna Sageloly
Stratejik Planlama: Céline Chouéri, Etienne Feroul
TV Yapım Sorumlusu: Jessica Piergiovanni
TV Yapım: Sanae Belkouri
Yapım:  La PAC
Yönetmen:  Xavier Giannoli
Yapımcı:  Jérôme Denis, Delphine Guerin
Yapım Yönetmeni:  Eric Lipchitz
Post Prodüksiyon: La PAC
Ses Yapım: THE
Müzik:  Max Richter – Dona Nobis Pacem 2

Görsel: YouTube