Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Düşük Bütçesi ve İçtenliğiyle Gülümseten John Mayer’ın New Light Videosu

Düşük Bütçesi ve İçtenliğiyle Gülümseten John Mayer’ın New Light Videosu

Müzisyen John Mayer, yeni tekliği New Light'ın müzik videosunu yüksek endüstri bütçeleri nedeniyle kendi yöntemleriyle tamamen yeşil ekranda çekiyor.

Müzik dünyası devasa bir endüstri. Yüksek bütçeler, dev isimler, lobiler, kulisler ve inkar da etsek suyun başını tutanlar. İnternetin yayınlaşmasıyla beraber müziğin plak şirketlerinin tekelinden çıkıp bağımsız müziğin güçlenmesi kolaylaştı. Akış servisleriyle birlikte de müzikteki tüm dinamikler değişti. Fakat bazı şeyler sektör ve endüstri ayırmıyor. Mesela prodüksiyon bütçeleri. Drake, God’s Plan parçasının videosu için 1 milyon dolarlık bütçesini Miami’de pek çok kişi ve kuruma bağışlamasıyla dikkat çekmişti. Öte yandan herkesin bu denli bütçesi yok. 1998’den beri müzik kariyerine devam eden John Mayer de bu konuda farklı bir çözüm üretmesiyle dikkat çekiyor.

Doğum günü videosu tadında müzik videosu

John Mayer, yeni yayınladığı New Light tekliği için bir müzik videosu hazırlığına giriyor. Ve aşağıda izleyebileceğiniz videoyu üretiyor. Öyle ki video bir anda büyük popülerlik yakalıyor ve 24 saatten kısa sürede 1 milyon izlenmeye ulaşıyor. Şu anda video 5. gününde ve 3 milyona yaklaşıyor. Alametifarikası ise çok kısıtlı bütçe ile tamamen yeşil ekran önünde çekilmiş olması. Arka arkaya gelen stok görüntülerle adeta dünyayı geziyor Mayer.

İşin samimiyeti ve sıcaklığı ise arka plandaki hikayesiyle daha da artıyor. Çünkü Mayer, müzik endüstrisindeki bütçe sorunundan illallah edip şehir merkezindeki doğum günü ve Bar Mitzvah (musevi erkeklerin 13 yaşına geldiğinde dini sorumluluklarının başlığını sembolize eden tören) videoları hazırlayan bir dükkana gidiyor. Ve videoyu onlar çekiyor. Doğasındaki parodi ruhuyla beraber internetin GIF’e, yeniden üretime, remiks kültürüne muazzam uygun bir iş çıkıyor.

Tamamen yeşil üzerinde bir şeyler yapmak artık prodüksiyonun alışıla gelmiş işlerinden olsa da New Light’ın farklı bir dokuşunun olduğu ve gülümsettiği aşikar.

Görsel: YouTube