Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Jediturk Günlükleri II Sergisi Açılıyor

Jediturk Günlükleri II Sergisi Açılıyor

Türkiye'nin en büyük Star Wars hayran grubu Jediturk, Han Solo filminin gösterimini bir günlük bir etkinliğe dönüştürüyor ve üzerine bir de bir ay boyunca gezebileceğiniz 13 sanatçının işlerinin yer aldığı bir sergi açıyor.

1977 yılında ilk gösterimi yapılan Star Wars 41 yıldır bir sinema filmi serisi olmasından öteye geçip bir bilimkurgu efsanesine dönüştü. Star Wars hayranları tüm dünyada 3 nesle yayıldı hatta. Jediturk de Türkiye’deki Star Wars hayranlarını bir araya toplayan bir grup. 1997 yılından beri eylem halinde olan grup giderek sayılarını artırıyor.

Ben Güçle Birim, Güç Benimle Birlikte

Jediturk Star Wars sevenleri aynı çatı altında toplayarak tanışma ve tartışma ortamı yaratmak, yeni nesillere Star Wars’u tanıtmak en önemlisi de ortak bir sevgiyi paylaşmak için sağlıklı bir ortam yaratmak üzere yola çıkmış. Her Star Wars filminde olduğu gibi hayran grubu Han Solo Bir Star Wars Hikayesi filminde de bir araya geliyor. Fakat bu sefer hayranlar sadece filmi birlikte izlemeyecekler. Aynı zamanda 13 sanatçının işlerinin olduğu bir sergi de gerçekleşecek. Sanatçılar eskilerden beri Star Wars fanı olan kişiler. Kağan AtsürenLevend Çanga, Hüseyin Sandık, Aydan Akdağ, Seher Kış, Necmi Yalçın, Cem Dayıoğlu, Deniz Dayıoğlu, Enis Hazan, Dayk Danzig, İlker Şekercioğlu, Emir Aktunç, Emre Can Ertem’in işlerini sergide görebileceksiniz.

Jediturk grubu geçtiğimiz Aralık ayında “JEDITURK GÜNLÜKLERİ” isminde bir sanat projesi yayınlamıştı. Burada da farklı sanatçıların çizdiği Star Wars resimleri sergilenmişti. Han Solo filminin vizyona girişiyle birlikte hayran grubu bu sefer serginin ikincisini gerçekleştiriyor. “JEDITURK GÜNLÜKLERİ II SERGİSİ” sanat projesi kapsamın da 13 sanatçının katkılarıyla  illüstrasyon – resim ve fotoğraf çalışmaları Star Wars hayranlarıyla buluşuyor. Sergi Cinema Pink sinemaları kompleksinde yer alan salonda 25 Mayıs / 23 Haziran 2018 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Jediturk ekibi sanat projesinin yanında Star Wars heyecanını birlikte yaşamak isteyen hayranlar için organizasyonu unutulmaz bir parti ve gösterime dönüştürme kararı da almış. 25 Mayıs Cuma gecesi 21.30 da gerçekleşecek özel gösterim için 400 kişilik bir organizasyon hazırlamışlar.

Eğer Star Wars hayranıysanız ve İstanbul’da yaşıyorsanız Jediturk ekibiyle bir kere bir Star Wars filmi izlemenizi tavsiye ederim. Ya da filmi ayrı izleyecekseniz sergiyi ziyaret etmenizi.

Görsel: Jediturk