Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İçimizde Yaşayan Sevimli Hayvancıklar

İçimizde Yaşayan Sevimli Hayvancıklar

Philips Türkiye, çocuk kalp sağlığı hakkında farkındalık yaratmak amacıyla Çocuk Kalp Vakfı (ÇKV) ile iş birliği yaparak "Kalbinin Resmi" isimli bir projeye imza attı.

Türkiye’de her yıl, 13 bin çocuk doğumsal kalp hastalığıyla dünyaya geliyor. Hayati sonuçları olabilen bu rahatsızlıklarda zamanında teşhis ve doğru tedavi büyük önem taşıyor. Zira zamanında harekete geçildiğinde çocukların bu rahatsızlığa rağmen hayatlarına normal ve sağlıklı bir şekilde devam edebilmeleri mümkün. Philips Türkiye de konu hakkında farkındalık yaratmak amacıyla  çocuk kalp sağlığı alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Çocuk Kalp Vakfı (ÇKV) ile iş birliği yaptı ve “Kalbinin Resmi” isimli bir projeye imza attı.

Kalp Sağlığı Haftası kapsamında hayata geçirilen “Kalbinin Resmi” projesi, Philips’in sağlık alanında hayata geçirdiği projelerin en yenisi. Türkiye’de çocuk kalp sağlığı alanında en etkin kuruluşlardan  olan Çocuk Kalp Vakfı (ÇKV) ile yapılan iş birliği sayesinde, doğuştan kalp rahatsızlıklar hakkında insanları bilgilendirmeyi hedefliyor. Proje için hazırlanan internet sitesi konu hakkında bilgi verip insanları kalp rahatsızlıklarının belirtilerine karşı uyarırken erken teşhisin önemine de dikkat çekiyor.

Çınar ve İbrahim’in Hikayeleri

Projenin, “Çınar’ın Hayvanat Bahçesi” ismini taşıyan tanıtım filmi ise çok sevimli bir canlandırma film. 6 yaşındaki Çınar’ın hikayesini anlatan film, Çınar’ın sesiyle ilerliyor. Çınar’ın vücudunu bir hayvanat bahçesine benzetmesiyle içindeki sevimli hayvancıklar bir bir ekrana geliyor. Dört nala koşan atlar, kalbinin oralarda yaşayan ve uzun boynunu yukarılara uzatan zürafa, maymun, fil… Hepsi Çınar’ın içinde yaşayan, ısırmayan, tatlı hayvanlar. Bir çocuk için kalbin ne anlama geldiğini masum bir şekilde anlatan güçlü bir film.

kalp sağlığı_philips türkiye_çkv_türkiye_bigumigu_6 kalp sağlığı_philips türkiye_çkv_türkiye_bigumigu_6 kalp sağlığı_philips türkiye_çkv_türkiye_bigumigu_6 kalp sağlığı_philips türkiye_çkv_türkiye_bigumigu_6

Filmdeki Çınar, hayali bir kahraman değil. projeye ilham veren gerçek kahramanlardan biri. Çocuk Kalp Vakfı Gönüllüsü olan Çınar, doğuştan kalp rahatsızlığına sahip. Proje kapsamında ele alınacak bir diğer gerçek hikaye ise İbrahim’e ait. İkisinin de hikayeleri yakında internet sitesi üzerinde paylaşılacak. Gerçek insanların gerçek öyküleri ve yaşanmış örnekler bu rahatsızlıkla boğuşan ailelere umut aşılayacak.

Kalp rahatsızlıkları konusunda canlandırma ile gerçek görüntüleri buluşturarak farkındalık yaratmayı hedefleyen ve gerçek hikayelere yer veren bir başka proje de geçtiğimiz aylarda British Heart Foundation‘dan gelmişti. Her iki örnekte de kalp sağlığı konusu karamsar ve üzücü görüntülerle değil; tatlı bir bakışla, iyimser ve hayata dokunan bir şekilde ele alınıyor.

Görsel: YouTube