Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hellmanns, Soyadı Heinz Olanlara Daha ‘Zevkli’ Bir Soyadı Vadediyor

Hellmanns, Soyadı Heinz Olanlara Daha ‘Zevkli’ Bir Soyadı Vadediyor

Lider sos ve mayonez üreticisi Hellmann's, ezeli rakibi Heinz'a sataştığı yeni kampanyası ile soyadı Heinz olanlara esprili şekilde 'meydan okuyor'

Dünyanın iki lider mayonez markası Heinz ve Hellmann’s arasında yıllardır süregelen tatlı atışmayı bilmeyen yoktur. Bu kadim marka atışması, bu kez de Hellmann’s Almanya’nın “Heinz soyadına sahip mayonez severler”den isimlerini değiştirmelerini istediği  yeni kampanyası ile bir adım daha öteye taşınıyor.

Hellmann’s Mayonez Aşkı Alman Bürokrasisine Kafa Tutuyor

Kampanyanın yürütüldüğü bölgenin Almanya olması ise elbette tesadüf değil. Çünkü güncel verilere göre Almanya topraklarında Heinz soyadını taşıyan 35,490 kişi bulunuyor. İşte tam da bu noktada Hellmann’s Almanya, tüketiciye “Eğer soyadınız damak tadınızla uyuşmuyorsa, gelin onu daha zevkli bir hale getirelim” çağrısıyla ezeli rakibi Heinz’a, yaratıcı kampanyaları aracılığı ile bir kez daha sataşıyor.

Aslında kampanyanın tüm yaratıcı kurgusu, ismi gerçekten Christoph Heinz olan bir gencin üzerine kuruluyor. Çocukluğundan beri ketçap ve mayonez düşkünü olduğunu ve bu düşkünlüğünün soyadı Heinz ile özdeşleştirilmesinden rahatsız olan Christoph Heinz, Heinz markasının sadece ketçabını sevdiğini ancak söz konusu mayonez olduğunda ise gerçek bir ‘Hellmann’sçı’ olduğunu belirtiyor. Burada markanın verdiği, Heinz’in liderliğinin yalnızca ketçap alanında sürdüğü ve mayonez konusundaki asıl uzmanın Hellmann’s olduğu mesajı kolayca alabiliyoruz.

Ve Hellmans sever Heinz, kurgunun devamında soyadı değişimi için gerekli olan onlarca evrakı toplayıp ilgili devlet dairesine başvurarak soyadına Hellmann’s olarak değiştiriyor. İşte tam da burada Hellmann’s Almanya, Almanya’da yaşayan hemen herkesin muzdarip olduğu dillere destan Alman bürokrasisi ile de tatlı tatlı dalgasını geçiyor.

 

Görsel: Instagram