Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
YouTube’dan Sundance’a Özel 6 Saniyelik Masallar

YouTube’dan Sundance’a Özel 6 Saniyelik Masallar

Google'ın, Sundance Film Festivali'nde yayınlanan, ajanslar için altı saniyelik meydan okumasında 12 ajans bir avuç masaldan altı saniyelik ısırıklar aldı.

YouTube için 6 saniyelik reklam formatı önemli. Çünkü bu reklamlar geçilemiyor, kısa ve öz oluşuyla da markayla ajanslara yaratıcılıklarını gösterebilecekleri bir mecra yaratılıyor. Kısa süreye sığdırılan hikayelere örnek olarak, 6 saniye olmasa da daha önce GEICO’nun “Unskippable” kampanyasını ve Hyundai Elantra Elantra‘nın reklam filmini görmüştük. Hatta Vestel’de 6 saniyelik dizilerle bizleri bir Türk marka olarak eğlendirmişti. İnanılmaz işler çıktığı gibi izleyiciyi yakalayamayan işler de yapılıyor tabii. Ama şimdi de bahsedeceğimiz işler gayet eğlenceli. Geçtiğimiz sene YouTube 6 saniyelik yeni reklam formatını tanıtmak için önemli reklam ajanslarını büyük edebi eserleri 6 saniyede anlatmaya çağırmıştı. Bu sene de bumper ads‘i yine yeni bir konseptle Sundance’te karşımıza getiriyor, 12 ajansı 6 saniyede peri masallarını yaratıcı bir şekilde yorumlamaya çağırıyor.

Pamuk Prenses’ten Kırmızı Başlıklı Kız’a Masal Kahramanlarının Hikayesi Burada

YouTube bu sene 12 ajansı çağırdı yukarıda da dediğimiz gibi. Katılımcıların arasında TBWA LA (Cinderella), JWT NY (Güzel ve Çirkin), Grey NY (Kırmızı Başlıklı Kız), Energy BBDO (Üç Küçük Domuzcuk), Hecho en 72 LA (Çizmeli Kedi), The Richards Group (Rumplestiltskin), Ogilvy London (Rapunzel), BBH London (Çirkin Ördek Yavrusu), 72andSunny Sydney (Goldilocks ve Üç Ayı), BBH Shanghai (Hansel ve Gretel), Ogilvy India (Parmak Kız) ve Publicis New York (Pamuk Prenses) yaratıcı ajansları yer alıyor. Filmlerin aldığı tepkiler ise gayet olumlu.

Google’da Medya Çözümleri ve Ajans Başkan Yardımcısı Tara Walpert Pervy geçen seneki brief’in daha serbest bir şekilde ajanslara verildiğini fakat bu seneki brief’in biraz daha az serbest olduğunu söylüyor. Geçtiğmiz seneye göre bu sene bumper ads nedir, ne değildir daha iyi biliniyor tabii. Sonuçta ajanslar markalarına tüm sene bumper ads çalıştılar bir mecra olduğu için burası.

Karakterler sonsuza kadar mı mutlu yaşadılar? Sanmıyorum, ama 6 saniyeliğine bizleri güldürüyorlar.

Künye:
TBWA LA
JWT NY
Grey NY
Energy BBDO
Hecho en 72 LA
Richards Group
Ogilvy London
BBH London
72andSunny Sydney
BBH Shanghai
Ogilvy India
Publicis New York

Görsel: Youtube