Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Restoranların Ellerinde Kalan Yiyecekleri İndirimli Satabildiği Uygulama

Restoranların Ellerinde Kalan Yiyecekleri İndirimli Satabildiği Uygulama

YourLocal restoranların elinde kalan yiyeceklerin indirimli olarak satılmasını sağlayan lokasyon bazlı bir mobil uygulama olarak hem gezegene, hem işletmelere hem de müşterilere çözüm sunuyor. 

Gıda kriziyle yüz yüze geldiğimiz bir dönemde, gıda israfını önlemek için çok sayıda proje hayata geçiriliyor. Çöpe gitmek üzere olan gıdaları satan süpermarket The Good Food, tüketim tarihi geçmiş yiyecekler satan süpermarket Wefood, fiyatını müşterilerin belirlediği artık yiyecek süpermarketi Leeds bunun en güzel örnekleriydi. İtalya ve Fransa ise süpermarketlerde satılmayan yiyeceklerin ihtiyaç sahiplerine bağışlanması için yasa çıkararak yine dünyaya örnek olmuştu. Gıda ihtiyacı söz konusu olunca Atlanta’da kurulan gıda ormanını da anmadan geçmeyelim. YourLocal ise satılamayan yiyeceklerin indirimli olarak satılabilmesini sağlayan lokasyon bazlı bir mobil uygulama olarak hem gezegene, hem işletmelere hem de kısıtlı bütçeye sahip müşterilere çözüm sunuyor.

YourLocal gıda israfını önlerken aynı zamanda yerel işletmeleri yaşatmayı amaçlıyor

Dünyadaki gıda israfının en önemli nedenleri; kısmen zayıf pazarlama, hatalı depolama, kafa karıştırıcı son kullanma tarihleri ​​ve tüketicilerin kötü alışveriş alışkanlıkları. Peki çözüm nedir? %70’e varan indirimlerle yiyecek alabileceğiniz bir Yemek Sepeti hayal edin. Ekonomik krizle boğuştuğumuz böylesi bir dönemde hem müşteriler hem de işletmeler için çok faydalı olmaz mıydı? Üstelik gıdaların çöpe gitmesi de önlenebilirdi bu şekilde. Gerçi satılmayan gıdaların sokaktaki hayvanlara ve insanlara dağıtılması kadar büyüleyici bir çözüm değil. Ama yerel işletmelerin ayakta kalması açısından fark yaratabilen bir uygulama YourLocal.

Aslında bu uygulama ilk ve tek değil. Benzer bir misyonu yerine getiren Too Good To Go adlı mobil uygulama bu alanda en çok adını duyuran uygulamalardan. Avrupa genelinde 12 ülkede geçerli olan bu uygulama, 2015 yılında kurulmuş ve internet sitesindeki açıklamalara göre o günden bu yana 18 milyon öğünü çöpe gitmekten kurtarmış.

Bir balıkçının elinde kalan balıklar YourLocal’ın kurulması için ilham kaynağı oldu

Yerel işletmeler, YourLocal uygulamasında fazla yiyecekleri listeleyebiliyor ve müşteriler de bunları indirimli olarak satın alabiliyor. YourLocal ABD merkezli bir uygulama ama ABD dışında Kopenhag’da da çalışıyor. Üstelik tamamen ücretsiz. Üstelik uygulamaya katılan bir işletme ismini pozitif bir şekilde duyurma şansı yakalıyor ve bu da ona yeni müşteriler çekiyor. Dolayısıyla YourLocal, işletme sahibi, müşteri ve çevre olmak üzere 3 farklı alanda fayda sağlıyor.

YourLocal, Kasper Kastoft ve Sebastian Dueholm tarafından kurulmuş. İlham kaynağı ise gerçek bir hikayeye dayanıyor. Her şey yiyecek israfı konusunda duyarlı olan insanların, bir yerel grupta bir balıkçının dükkanında bulunan fazla balıklar hakkında bir paylaşım yapmasıyla başlamış. Paylaşımın ardından balıkçının önünde hızla uzun bir kuyruk oluşmuş. Böylece çöpe gitmeye mahkum gibi görünen oldukça kolay bozulabilir bir ürün son anda kurtarılmış.

Görsel: YourLocal, Instagram