Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yerli Girişim Kiklou’dan Regl Dönemine Özel Mayo

Yerli Girişim Kiklou’dan Regl Dönemine Özel Mayo

Kadınlar için akıllı tekstil ürünleri üreten yerli girişim Kiklou, Türkiye'nin ilk regl dönemlerine özel mayosunu geliştirdi.

Son yıllarda tüm dünyada regl hijyenine dair şahane adımlar atılıyor. Daha önceleri ana akım üreticiler tarafından deyim yerindeyse “günü kurtarmak için” üretilen regl hijyeni ürünleri, konuya çok daha inovatif yaklaşan yeni nesil üreticiler sayesinde artık sürdürülebilirlik ve erişilebilirlik gibi kriterleri de karşılıyor. Ve ne mutlu ki günden güne büyüyen küresel femtech pazarına, ülkemizden çıkan girişimler de ekleniyor. İşte bu girişimlerden biri de ürettiği regl-pozitif Splash regl mayosu ile Türkiye’de bir ilki hayata geçiren Kiklou:

Regl mayosu da ne?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kiklou (@kiklou.period)


Bütün sene hayali kurulan ve ince ince planlanan tatilin bir şekilde yine regl dönemine denk gelmesinin ne kadar tatsız bir durum olduğunu bilen bilir. İşte bu dönemde tampon ya da menstrual kap kullanmak istemeyen ancak yine de denize / havuza girmek isteyen kadınlar için özel olarak üretilen regl mayosu, ilk bakışta normal bir bikini altına benziyor. Ancak hafif ve orta derecedeki kanamalar için tasarlanan bu özel mayonun iç kısmı, ağ kısmındaki petek dokulu emici katman ve mayo içine konumlandırılmış sızdırmaz katman ile kanamanın hızla emilmesini ve hapsedilmesini sağlıyor. Ayrıca doğru beden tercihi yapıldığı takdirde, ürünün kasıkları kavrayarak olası sızıntıları engellemesi de garantilenmiş oluyor.

Femtech ürünleri hem çevreyi hem de kadınları önemsiyor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kiklou (@kiklou.period)


Yeni nesil femtech girişimleri -özellikle de regl hijyeni üreticileri- yalnızca konforu ve kişisel hijyeni değil aynı zamanda bu ürünlerin çevresel etkisini ve erişilebilirliğini de sorguluyor. Her kullanımda 0,5 ped ve bir tampon eşdeğeri koruma sağlayan ve makinede yıkanarak uzun yıllar kullanılabilen Splash regl mayosu, tıpkı regl külotları ve menstrual kapların yaptığı gibi binlerce adet kullan-at regl ürününün de çöp olmasını engelliyor. Kargolarını müşterilerine plastiksiz kargo paketleri ile ulaştıran Kiklou çevresel etkiye verdiği önemin yanı sıra, global bir sorun olan ve kadınların regl hijyeni ürünlerine, temiz suya ve bilgiye erişememelerini kapsayan regl yoksulluğu konusunu da fazlasıyla önemsiyor.

 

Görsel: Unsplash, Instagram

Manşet görseli temsilidir.