Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Özel Değil Gayet Normal

Özel Değil Gayet Normal

Penti, Regl Destek Külodu’nu tanıttığı reklam filminde regl dönemini bir tabu olmaktan çıkararak döngünün gayet normal olduğunu vurguluyor.

Regl, kadın vücudunun yaşadığı temel ve düzenli bir döngü. Buna karşın regl dönemi ya da kanama hakkında konuşmak hala büyük bir tabu. Temel ihtiyaç olmasına karşın pedlerin gazeteye sarılarak ya da siyah poşete konularak verilmesinden regl dönemine “özel gün” denmesine kadar bu sağlıklı döngü gündelik hayatın gerçekliğinden uzaklaştırılıyor.

Regl hakkında yaratılan bu tabuyu yıkmak için bugüne kadar birçok yaratıcı işe yer verdik. Bodyform’un kadın bedeni, rahim ve regl üzerine yaptığı kampanyalar, Pantone’un regl kırmızısı, Orkid’in ödüllü Utanç Paketleri kampanyası, regl döneminde seks için yaratılan özel battaniye, regl hakkındaki tüm sorular için bir bilgi kaynağı olan The Moxie Periodic Table ya da regl konusunda herkesi empati yapmaya davet eden ve bu sayede regl döneminin doğal bir süreç olduğunu vurgulayan MENStruation isimli reklam kampanyası.

Gayet normal günler için Penti Regl Destek Külodu

Yukarıda verdiğimiz örnekler ve regl başlığı altında yer alan haberlerin ortak noktası konuyu bir tabu halinden çıkarıp döngünün doğal bir süreç olduğunu vurgulamak. Kadın çorabı ve iç giyimi üzerine yoğunlaşan Penti de Regl Destek Külodu için regl döneminin gayet normal günler olduğunu hatırlatan bir kampanyaya imza attı.

Regl dönemi; maaşınızın her ay yatması, ayın elemanının her ay düzenli olarak belirlenmesi ya da dip boyasının düzenli aralıklara yapılması gibi gayet normal bir durum. Bu duruma dikkat çeken Penti, Ayşe Begüm Onbaşı’nın da yer aldığı aRthuR Istanbul tarafından yaratılan reklam filmi ile regl dönemi konusundaki tabuları yıkıyor. Günlük ped kullanımının yerine geçen Regl Destek Külodu ürününü tanıtıyor.

Regl döneminin #GayetNormal günler olduğunu etiketiyle vurgulayan marka, “özel gün” tanımı için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü işaret ediyor. Yapımını Rider Film’in üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda Melike Müge Şahin yer alıyor.

Teknolojik emici katmanlara sahip külot, sıvıyı emen iç katmanı ve sızıntıyı önleyen dış katmanı sayesinde regl dönemlerinde etkili koruma sağlıyor. Külot, yıkama sonrası yeniden kullanılabilir olmasıyla ped kullanımını da azaltıyor. Yine de Penti ürünün açıklama sayfasında Regl Destek Külodu’nun ped ile kullanılmasını tavsiye ediyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Penti (@penti)’in paylaştığı bir gönderi

Künye

Müşeteri: Penti
Ajans: aRthuR Istanbul
Prodüksiyon Şirketi: Rider Film
Yönetmen: Melike Müge Şahin
Müzik: Gaipten Sesler

Görsel: YouTube