Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Yaratıcılar #23: Can Büyükberber

Yeni Yaratıcılar #23: Can Büyükberber

Yeni Yaratıcılar'ın 23. buluşmasında kapsayıcı görsel ve işitsel deneyimler yaratmaya odaklanan görsel sanatçı ve yönetmen Can Büyükberber'i ağırlayacağız.

Duyuru 26.03.2020 15:21:

Yeni Yaratıcılar’ın 23. buluşmasını COVID-19 nedeniyle bu ay gerçekleştirmeyeceğiz. Fiziksel olarak bir araya gelmek Yeni Yaratıcılar için çok değerli, bu konuda bir çözüm üreterek duyuracağız.


Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. Yeni Yaratıcılar ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Geçmiş buluşmalarımızda Emrah Ablak, Refik Anadol, Emre Parlak, Esk Reyn, Bilal Yılmaz, Pınar Akkurt, Atıl Aggündüz, Ecem Dilan Köse, Yasin Arıbuğa, Selin Çınar ve Burak Arıkan gibi isimler konuğumuz oldu. 22. Yeni Yaratıcılar etkinliğinde Vogue, GQ, Miss Vogue Türkiye’nin Dijital Projeler Müdürü Bediz Yıldırım ile kariyeri ve işleri üzerine konuşma fırsatı yakalamıştık. Mart ayının konuğu ise görsel sanatçı ve yönetmen Can Büyükberber.

Yeni Yaratıcılar’ın 23. buluşması 26 Mart’ta

1987 yılında doğan Can Büyükberber İstanbul Üniversitesi’nde Fizik okuduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde de Görsel İletişim Tasarımı lisans eğitimi aldı. Bu eğitimin ardından Fulbright bursiyeri olarak San Francisco Art Institute’te Sanat ve Teknoloji yüksek lisansı yaptı.

Kapsayıcı görsel ve işitsel deneyimler yaratmaya odaklanan sanatçı sanat, tasarım ve bilimi kapsayan disiplinlerarası bir yaklaşım ile insan algısı üzerine odaklanıyor. Haritalama, sanal gerçeklik, jeodezik kubbeler ve dijital üretim teknikleri gibi farklı mecralar ve görüntü teknolojilerine yoğunlaşıyor. Çizgisel olmayan söylemler, geometrik düzen ve birlikte çalışan formlar gibi konuları irdeliyor.

Can Büyükberber tarafından hazırlan işler farklı platformlarda sergilendi

Can Büyükberber’in işleri Ars Electronica (Linz) dâhil olmak üzere Sonar +D (Barcelona), California Academy of Sciences and Exploratorium (San Francisco), Signal Festival (Prag), Akbank Sanat (İstanbul), Art Futura (Roma), MUTEK.JP (Tokyo), ZeroSpace (New York) gibi dünyanın farklı noktalarındaki müze, galeri ve festivallerde sergilendi. Sanatçı aynı zamanda Grammy ödüllü rock grubu Tool, Shigeto ve Çek Filarmoni Orkestrası gibi müzik topluluklarıyla iş birliğinde bulundu.

26 Mart Perşembe günü Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu ile sohbet formatında ve ATÖLYE’de gerçekleşecek olan Yeni Yaratıcılar etkinliği buluşmasında Can Büyükberber’in kariyerini, yaptığı işleri ve hayatını kendisinden dinleyeceğiz.

Etkinliğimiz ücretsiz olacak, ancak yaratacağımız ortamın doğası gereği katılım sınırlı olacak. Yeni Yaratıcılar’a katılmak için buradan kayıt olabilir, Facebook etkinliğimize buradan bakabilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE