Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaratıcı Toplulukların Lafı Çaya Kattığı Kahvaltılar: CreativeMornings

Yaratıcı Toplulukların Lafı Çaya Kattığı Kahvaltılar: CreativeMornings

Yaratıcı insanları her ayın son Cuma bir kahvaltı etrafına konuşmaya ve kaynaşmaya toplayan, ATÖLYE'nin 2015 yılından beri İstanbul'da sürdürdüğü CreativeMornings küresel etkinlik serisinin bu ayki konusu merak.

Kahvaltı güzel bir kültür. Her ne kadar yoğun şehir, iş ve okul hayatlarında ilk vazgeçebileceğimiz öğün olarak akla gelse de aslında bizim için önemli bir öğün. Kahvaltı eden biri vücudunu gerçekten başlatıyor ve bedeni, zihni çalışmaya başlıyor. Hele bir de vaktiniz varsa, sevdiklerinizle birlikte laflayarak, gülerek, uzun uzun kahvaltı ediyorsanız onun tadından yenmez.  İş yerlerinde artık her sabah olmasa da bazı sabahlar çalışanlar birbiriyle güzel vakit geçirsin diye böyle kahvaltılar denenmeye başlandı hatta. Ya bir toplantıya denk getirilen bir kahvaltı oluyor ya da her ayın ya da haftanın bir sabahı biraz daha erken buluşulup kahvaltı ediliyor. Bomontiada’da bulunan ATÖLYE de her ülkede gerçekleşen bir kahvaltı kültürünü 2015’ten beri burada yaşatıyor. Yaratıcı topluluklar CreativeMornings etkinliğinde bir araya geliyor, kahvaltı ediyor.

CreativeMorningsTina Roth Eisenberg’in New York’taki yaratıcı topluluklar için devamlılığı olacak, herkese açık bir etkinlik serisi yapma arzusuyla başlattığı bir seri. İlk düzenlendiği 2008 yılından bugüne etkinlik serisi küresel bir hale geldi. Etkinliğin formülüyse çok basit: her ayın son cuma sabahı, lezzetli bir kahvaltı eşliğinde, o ayın teması ile ilgili bir konuşmacıyı dinlemek. Katılım da herkese açık ve ücretsiz. CreativeMornings sadece keyifli bir Cuma sabahı ve güzel yenecek kahvaltılıklar vadetmiyor, benzer minvalde düşünen insanları da bir araya getiriyor. 

Günün En Yaratıcı Öğünü

CreativeMornings düzenlendiği her ülkede, ev sahipleri tarafından her ay belirlenen bir temanın etrafında şekilleniyor. Bu temanın çatısında yine her ay farklı bir sanatçıyla iş birliğinden doğan illüstrasyonlar iletişimin görsel dilini oluşturuyor. Bugüne kadar 63 farklı temanın ele alındığı CreativeMornings; ölüm, anksiyete, eşitlik, risk gibi konuların yanı sıra yemek, uzay, çocukluk gibi temalar ile birçok farklı disiplinden insanın konuşma yapabileceği bir platform haline geldi. Etkinlik serisinin manifestosu ise herkesin yaratıcı bir yanı olduğunu savunuyor. Bir topluluk olmanın ve yüz yüze ilişkilerin önemini vurguluyor. 

CreativeMornings ATÖLYE’yle birlikte bugüne kadar 20 etkinlik gerçekleştirdi. Konukların arasında Nasuh Mahruki, Çiğdem Selışık Onat, Barış İnce, Erk Acarer, Levent Erden, Memet Ünsal, Kaan Sezyum, Michael Sturtz, Galip Tekin, Armağan Tunaboylu, Muhsin Akgün, Mercan Dede, Kutlukhan Perker, Murat Sezgi ve Çağıl Özdemir gibi farklı disiplin, alan ve geçmişlerden birçok konuşmacı yer aldı. Katılımcılara ilham veren sabah birliktelikleri yarattı. CreativeMornings’in 23 Şubat’ta düzenlenecek etkinliğinin teması merak, Mart ayı teması ise cesaret. Mart ayının konuşmacısını ve güncellemeleri CreativeMornings internet sitesinden takip edebilirsiniz.

Görsel: CreativeMornings