Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler

Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler

Lenka Clayton ve Michael Crowe, Typewriter Drawings projesinde daktilo kullanarak birbirinden sevimli çizimler üretiyor.

Bilgisayarlar, internet ve akıllı cihazlar pek çok eski teknolojinin ve aracın hayatımızdan çıkmasına neden oldu. Bu değişimin hızı o kadar yüksek ki daha 80’li-90’lı yıllarda yaşamlarımızda olan bazı araçlar çoktan nostaljik hale geldi. Bu araçların bazıları, sanatçıların ve tasarımcıların çalışmalarıyla zamanda yolculuk ederek günümüze geri geliyor. Daktilo da bunlardan bir tanesi. Daktilodan çıkmış harf ve rakamlarla süslü seramik kaplar, kadın haklarını vurgulamak amacıyla daktiloyla çizilmiş portreler ve yine daktilo kullanarak yaratılan illüstrasyonlar anımsamaya değer yaratıcı projelerdendi. Michael Crowe ve Lenka Clayton da daktilo kullanarak yaptıkları birbirinden sevimli çizimlerle, bizleri hayran bırakıyor.

Günlük yaşamdan sahneleri daktilo ile çizme maratonu

Lenka Clayton’ın internet sitesini incelediğinizde ise Typewriter Drawings adlı bu serinin 2012 yılında başladığını ve hâlâ devam etmekte olduğunu görüyorsunuz. Yakın zamanda ise Michael Crowe ve Lenka Clayton iş birliğiyle seriye yoğun bir şekilde yeni çizimler eklenmiş. İkili, Kasım ayı boyunca her gün, gerçek dünyada gördükleri ya da yaşadıkları bir şeyleri daktilo kullanarak çizmeye karar vermiş. Çizimler, taşınabilir daktilo 1957 model Smith-Corona Skyriter ile yapılmış. Ortaya çıkan işler gerçekten insanın içini eritecek denli şirin. Bir çocuğun samimiyetini ve yaratıcılığını yakalayabilmiş çizimler.

Michael Crowe ve Lenka Clayton’ın gerçekleştirdiği 60 çizimden derlediklerimiz aşağıda. Çizimlerin tamamına ise buradan göz atabilirsiniz.

Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler

Lenka Clayton’ın daktiloyla yaptığı diğer çizimlerden örnekler:

It’s right twice every single day. #analogue #watch #typewriterdrawing

A post shared by Lenka Clayton (@lenkaclaytonstudio) on

Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler Daktiloyla Çizilen Sıcacık Resimler

Görsel: Lenka Clayton
Manşet göseli düzenlenmiştir.