Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Daktiloyla Yapılan Gerçekçi Çizimler

Daktiloyla Yapılan Gerçekçi Çizimler

James Cook, bilgisayarlardan önce hayatımızın önemli bir parçası olan daktilo ile gerçekçi çizimler üretiyor.

Daktilo kimileri için nostaljik bir nesne olmanın ötesinde çağdaş bir sanatsal üretim aracı. Bu aracı kullanan o kadar çok insan var ki ortaya daktilo sanatı denen bir alan çıktı. Lenka Clayton ve Michael Crowe’un Typewriter Drawings projesinde bu sanatın en samimi ve en sevimli örneklerini gördük. Daha öncesinde; kadın haklarını vurgulamak amacıyla daktiloyla çizilmiş portreler, daktilodan çıkmış harf ve rakamlarla süslü seramik kaplar ve yine daktilo kullanarak yaratılan illüstrasyonlar hafızalarımıza kazınan projelerdendi. Mimarlık öğrencisi  James Cook ise daktiloyla oldukça gerçekçi çizimler yaparak bu alanda biraz daha iddialı işler ortaya koyuyor.

James Cook için daktilo sanatı, eğlenmenin tuhaf bir yolu

James Cook’un daktiloyla yaptığı bir çizimin tamamlanması yaklaşık 30 saati bulabiliyor. Kendisi bu süreci oldukça eğlenceli buluyor. Çalışmaları oldukça beğenilen sanatçı, bu tutkusuyla artık gelir de elde ediyor. Dünyanın 4 bir yanından sipariş alıyor. Hatta ülkemizde Popstar Türkiye olarak yayınlanan American Idol yarışmasının katılımcılarından biri için albüm kapağı bile hazırlamış.

23 yaşındaki İngiliz sanatçı çalışmalarında genellikle mimari yapılara, ulaşım araçlarına, hayvanlara, kent manzaralarına, ünlülerin ve tarihteki önemli kişilerin portrelerine yer veriyor. Günümüzde daktilo bulmanın çok zor olduğunu belirten sanatçı, bazı tuşları arızalı olan bir daktilonun dahi onun çizim yapabilmesi için yeterli bir araç olduğunu söylüyor.

James Cook’un çalışmalarını internet sitesi, YouTube kanalı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: YouTube