Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Daktilo Heykelleri

Daktilo Heykelleri

Jeremy Mayer eski daktilo parçalarını ayna yansımasına benzer bir etkiyle bir araya getiriyor ve mandala benzeri heykeller üretiyor.

Daktilo çağdaş sanatçıların elinde bir görsel sanat malzemesine dönüştü. Bu aracı kullanan o kadar çok insan var ki ortaya daktilo sanatı denen bir alan çıktı. James Cook’un daktiloyla yaptığı gerçekçi çizimler son dönemde rastladığımız en başarılı örneklerdendi. Yine Lenka Clayton ve Michael Crowe’un Typewriter Drawings projesinde bu sanatın en samimi ve en sevimli örneklerini gördük. Şimdi ise daktiloyu doğrudan bir heykel malzemesine dönüştüren Jeremy Mayer’ın çalışmaları var sırada.

Jeremy Mayer; Alman hekim, zoolog, filozof, ressam ve kâşif Ernst Haeckel’in illüstrasyonlarına büyük ilgi duyuyor. Daktilo heykellerinde de bu illüstrasyonların etkisi olduğunu belirtiyor. Mayer’a göre mekanik bileşenlerle doğal yapılar arasında güçlü bağlantılar bulunuyor.

https://www.instagram.com/p/CDmoEYYB5Jd/

Endüstriyel ve biyolojik yapılar arasındaki bağlantıları araştıran mandala benzeri heykeller

Mayer’in metal sanat eserlerinin boyutları 65 inç’e (1,651 m) kadar çıkabiliyor. Lazerle kesilmiş bir alüminyum çerçeve etrafına monte edilmiş eski daktilo parçalarından oluşuyorlar. Merkezdeki dairesel bir unsur etrafında kümelenen çok üniteli simetrik yapılar bunlar. Mayer bu heykelleri yapabilmek için San Francisco Körfez Bölgesi çevresindeki tamirhanelerden, ikinci el mağazalarından ve bahçe satışlarından sık sık daktilo satın alıyor. Daktilo ne kadar hasarlıysa o kadar işe yarıyor. Geçmişte de figüratif heykeller yapmak için eski metal makinelerin küçük parçalarını topluyormuş.

Mayer, yeni serinin ilk heykelini karantina döneminin başlarında yapmış. Seri devam ediyor ve ilerleme sürecini sanatçının Instagram’ı üzerinden takip etmek mümkün.

Jeremy Mayer Jeremy Mayer Jeremy Mayer Jeremy Mayer

Görsel: Instagram