Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yamaha’dan Çift Çekişli Elektrikli Motosiklet Konsepti

Yamaha’dan Çift Çekişli Elektrikli Motosiklet Konsepti

Elektrikli araçların çeşitliliği artarken Yamaha, iki tekerlek çekiş sistemli konsept araç geliştirdi.

Elektrikli ulaşım modelleri otomobillerden başlayarak iki tekerlekli araçlara da sıçradı ve yaygınlaşmaya devam ediyor. Verimlilik ve sürdürülebilirlik konusundaki engelleri de çözerek fosil yakıtın tekelinden kurtulmaya çalışan araçlar yeni konseptler ve prototipler denemeye devam ediyor. Kickstarter’da fon arayan ve kampanya sahibi tarafından iptal edilen Chop-E ve hedeflediği miktara ulaşan katlanabilir elektrikli bisiklet GiFly Bike ile bu vizyonların mümkün olabileceğini görmüştük.

Yamaha ise 2015 Tokyo Motor Show’da tanıttığı iki konsept aracıyla bu alanda yeni bir perdeyi araladı. Birkaç yıl önce aynı etkinlikte tanıttığı PES 1 ve PED 1 isimli araçlarının yenilenmiş modelleri olan PES 2 (Passion Electric Street) ve PED 2 (Passion Electric Dirt) konseptler tanıtıldı. Benzin tabanlı çalışan araçlarla kıyaslandığında 50 – 125 cc bandında yer alacak olan araçlar Racing iskeletiyle şehir içinde ve Enduro iskeletiyle toprak gibi pürüzlü zeminlerde kullanmaya elverişli olarak iki farklı modelle karşılıyor.

Bu konsept tasarımlar incelendiğinde elektrikli olmasının dışında ilk dikkat çeken detay ise ön teker üzerine de enerji aksamlarının bağlanmış olması. Böylece çift çekişli sürüş konforunu Yamaha, motosiklet tutkunlarıyla paylaşıyor.

PES 2 ve PED 2 hakkındaki detaylı görseller ve teknik detaylarsa ilerleyen günlerde Yamaha tarafından paylaşılacak.

Görsel; Yamaha