Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Citroen’den Bisiklete ve Scooter’a Alternatif Elektrikli Ulaşım Aracı

Citroen’den Bisiklete ve Scooter’a Alternatif Elektrikli Ulaşım Aracı

Citroen'in şehir içi kullanım için tasarladığı elektrikli ulaşım aracı Ami One Concept, bazı ülkelerde ehliyet gerektirmeden kullanılabilecek.

Çevre kirliliği gün geçtikçe dünya toplumunun daha duyarlı olduğu bir konu haline geliyor. Bu nedenle giderek daha fazla insan elektrikli otomobil, bisiklet, elektrikli bisiklet, elektrikli motosiklet, scooter ya da hibrit kişisel ulaşım araçlarına yöneliyor. Birkaç hafta önce yer verdiğimiz bisiklet-otomobil PodRide da bunun en güzel örneklerinden biriydi. Citroen’in bisiklete ve scooter’a alternatif konsepti Ami One Concept de bu tür yeni nesil araçları takip edenlerin ilgisini çekecek türden.

Ami One Concept bazı ülkelerde ehliyet sahibi olmayı gerektirmiyor

Citroen’in elektirikli bir şehir içi ulaşım aracı olarak tasarladığı Ami One Concept, kısa mesafelerde iş yarayacak küçük bir araç. 2,5 metre uzunluğunda ve sürücü dahil yalnızca 2 kişiyi taşıyabiliyor. Saatte 45 km hız yapabilen Ami One, tek şarjla 100 km yol kat edebiliyor. Anahtar yerine QR kod ile çalışıyor. Citroen’in basın bültenindeki açıklamalar göre, araç bazı ülkelerde ehliyete ihtiyaç olmadan kullanılabiliyor.

Ami One Concept belli hizmet biçimleri aracılığıyla kullanmak için ideal. Örneğin, bir araç paylaşım uygulaması aracılığıyla beş dakika kadar kısa bir süre için kullanabilir. Hafta sonu için, haftalık, yıllık ya da birkaç yıllık olarak kiralanabilir. Şarj, bakım ve park yeri gibi çözümler de bu hizmetlerdeki abonelik paketlerine dahil edilebilir.

Araç sürücüye; akıllı telefonunu kablosuz olarak şarj edebilme imkanı sunuyor. Sürücünün sesle kontrol edebileceği basit bir arayüz, 5 inç ekran ve standart stereo sistem yerine Bluetooth’lu hoparlörle donatılmış. Ancak adından da anlaşıldığı gibi araç henüz konsept aşamasında. Bu nedenle Ami One Concept’in satışa ya da hizmete sunulabilmesi henüz zaman var gibi görünüyor.

Görsel: Citroen


Bigumigu Yazarı
| GENEL