Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
VSCO Şıklığı Ve Efektleriyle GIF Yapma Uygulaması: DSCO

VSCO Şıklığı Ve Efektleriyle GIF Yapma Uygulaması: DSCO

GIF üretimi her geçen gün kolaylaşırken VSCO da kendi filtrelerini ve sosyal ağını işin içine katıyor.

Havalı fotoğraf çekme, düzenleme ve filtreleme uygulaması VSCO® Cam ile aşina olduğumuz Visual Supply Company görsel düzenleme ve üretme alanında hem mobilde hem de bilgisayar üzerinde yazılım tabanlı destek sunuyor. Teknolojiyi ve filtre gibi modern, popüler araçları kullanarak bir sanat formu yaratmayı başarıyor.

Bu düşünceden yola çıkarak VSCO, GIF’lerin büyüyen havuzunda kendine bir yer açarak komik görsel olmaktan uzaklaşıp şık ve yalın GIF’ler üreteyi sağlayan DSCO isimli mobil uygulamasını yayınladı. Şimdilik iPhone’a özel olan uygulamada, VSCO Cam’in en popüler filtreleri olan A6, B1, M5 ve HB2 yer alıyor. Bu dörtünün yanı sıra kısa bir süreliğine MTV’nin sponsorlu filtresi de uygulama içinde bulunuyor.

Snapchat sadeliğindeki arayüzüyle sadece kayıt tuşuna basarak 2,5 saniyelik GIF üretip anınsa VSCO hesabına aktarabiliyor ve Facebook, Twitter, Tumblr ve Instagram üzerinde paylaşılabiliyor. Arayüzün kullanımı ve etkileşimi gerçekten çok yalın ve kullanışlı. GIF çekileceği anda herhangi bir ön ayar yapmaya gerek kalmadan uygulamayı açıp üretmek mümkün.

Kayıt sonrasında ise VSCO’nun kendi sosyal ağında GIF formatında yer alıyor ve telefon hafızasına kaydediliyor. Sosyal ağlarda paylaşılırkense video formatına dönüştürülerek paylaşılıyor. Keza uygulamanın göze batan tek eksisi de bu olabilir. iPhone ve Instagram, GIF desteklemediği için video olarak paylaşılması tek kullanışlı çözüm olsa da Tumblr ve Twitter gibi ağlarda GIF’in GIF olarak kalmasını kullanıcı deneyimi ve format ile mecra arasındaki uyum adına tercih ederdim.

DSCO’yu bu bağlantı üzerinden indirebilirsiniz. GIF’i sosyal ağ olarak kullanan GIPHY de birkaç ay önce mobil GIF üretme uygulaması GIPHY CAM‘i yayınlamıştı.

DSCO ile yaptığım GIF denemesinden A6 filtresiyle aldığım sonuç ise bu şekilde;

DSCO ile GIF denemesi. #dsco #vsco

A post shared by Mert Serim (@mertserim) on

Görsel; VSCO