Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Giphy’den Mobilde GIF Yaratma Uygulaması

Giphy’den Mobilde GIF Yaratma Uygulaması

Giphy'nin geliştirdiği GIPHY CAM uygulaması, akıllı telefonlarda şu ana kadar yayınlanan en kullanışlı GIF yaratma aracı.

Dijital sanatlar arasında GIF‘in gücü ve kullanım etkisi sanat çevreleri için bile tartışmaya açık bir konu değil. Ancak bu mecranın etkisi, yankısı ve kullanım teknikleri konuşulabilir ancak GIF’i birkaç yıl önce gördüğümüz gibi görmek mümkün değil.

Akıllı telefonlar üzerinde GIF üretmek için birçok uygulama ve araç bulunuyor. Hepsinin nihai amacı GIF metodolojisini ve mantığını mobile uyarlayan ve kolay üretim sunan araçlar olmak. Fakat bunu hakkını vererek başaran bir uygulama olduğunu söylemek biraz zor. PHHHOTO isimli uygulama, arka arkaya çektiği görsellerle “burst” modda video üretse de GIF formatında çıktı vermiyordu.

Giphy, yayınladığı GIPHY CAM uygulamasıyla tüm kategorinin eksikliğini çektiği şeyi sona erdirdi. Artık telefon kamerasını kullanarak salt GIF üretmek ve bunu sosyal ağlarla etkileşimli paylaşmak mümkün. Telefonla arka arkaya fotoğraf çekip onları sonradan bilgisayar ortamında GIF olarak birleştirmektense sadece akıllı telefonla o anı GIF olarak çekebilmek uygulamanın yarattığı en büyük değer.

Şu an yalın bir GIF/Kamera uygulaması olarak çalışsa da gelecek dönemde Giphy hesabına bağlanarak yeni özellikler kazanabileceğini de düşünüyorum. Öte yandan bu tip kolay GIF üretme araçları, GIF sanatının ve o dünya içindeki üretim tekniklerinin ne içini boşaltıyor ne de kavramı bulanıklaştırıyor.

var _giphy_tv_tag=”giphytrending”;
var g = document.createElement(‘script’); g.type = ‘text/javascript’; g.async = true;
g.src = (‘https:’ == document.location.protocol ? ‘https://’ : ‘http://’) + ‘giphy.com/static/js/widgets/tv.js’;
var s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; s.parentNode.insertBefore(g, s);

Görsel; Giphy