Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Engelliler İçin Hem Rahat Hem De Modaya Uygun Pantolonlar

Engelliler İçin Hem Rahat Hem De Modaya Uygun Pantolonlar

Alter Ur Ego pantolon koleksiyonu, tekerlekli sandalyedeki insanlar için hem rahat hem de modaya uygun bir alternatif sunuyor.

Heidi McKenzie, 2007 yılında 21 yaşındayken geçirdiği trafik kazasından beri bacaklarını kullanamıyor. Tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren McKenzie, bu süreç içinde eksikliğini yaşadığı, engelliler için modaya uygun ve aynı zamanda rahat kıyafet noksanlığına el atmaya karar veriyor.

Tasarımcı Kristin Alexandra Tidwell ile yolları kesişen McKenzie, Tidwell ile birlikte çalışarak kendisi gibi tekerlekli sandalyede günün büyük kısmını oturarak geçiren kişilerin daha rahat kullanacağı bir kot pantolon serisi hazırlamış: Alter Ur Ego

Pantolonlar, oturularak kullanılacağından arka cepler iptal edilerek, ön-yan kısımda bulunan geniş cepler ulaşım kolaylığı açısından dizlere yakın konumlandırılmış. Arka kısmı öne göre daha yüksek bel kesime sahip olan pantolonlar sonda kullanımına da uygun. Oturunca pantolonlar yukarıya çekildiği için paçalar normalden uzun bırakılmış. Pantolonu tek başına giyerken kolaylık olsun diye iki yanına tutacaklar yerleştirilmiş ve yine aynı amaçla kot kumaşında bir miktar elastik malzeme kullanılmış.

Hem kadın hem de erkekler için tasarlanan kot pantolonlar, McKenzie’nin üzerinde çalıştığı, moda ve rahatlığı bir arada sunmayı hedefleyen tasarımlardan sadece ilki. McKenzie’nin projesini Kickstarter’dan destekleyebilirsiniz.

Görsel; alterurego