Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı

Vogue Türkiye

Condé Nast ve Doğuş Yayın Grubu, Vogue’un Türkiye baskısını çıkarma konusunda anlaştıklarından beri belli bir çevrede Vogue Türkiye dedikoduları bitmek bilmiyordu. Genel yayın yönetmeni kim olacak, moda editörü kim olacak, fala filan… Vogue’un moda dünyasıyla ilgili ne kadar önemli ve rakipsiz bir dergi olduğunu bilen herkes bir şekilde Türkiye baskısı için heyecanlandı kısacası.

Dergi nihayet çıkıyor. Hem de 80.000 adet gibi bir baskıyla. Lansman kampanyasının da Alametifarika tarafından çalışıldığı biliniyordu. Bu akşam nihayet 30 saniyelik ilk film dönmeye başladı. İlk yorumlar olumsuz. Vogue Türkiye‘nin Facebook sayfasına baktığımda buraya yazmayı düşündüğüm şeylerin başkaları tarafından da farkedildiğini gördüm.

Alametifarika, ya da belki Serdar Erener demeliyim, Türk kadınını Çaresiz Evkadınları dizisinin jenerik görüntüsüyle yakalamayı planlamış anlaşılan. Vogue’un sahiplendiği, hatta tanımladığı dünyayı düşününce bu reklam filmi bana çok basit, fazla genç, ne yaptığını bilmeyen bir havada geldi. Vogue ülen bu! Hey Girl değil! Film tek kelimeyle FAIL olmuş. Üzgünüm Alametifarika’daki ve Vogue Türkiye’deki dostlarım.

Dergi muhteşem bir satışla başlayacak yayın hayatına büyük ihtimalle. Fakat konumlandırması dergiler üstü olmalıyken şimdiden kendi kendini Elle, Marie Claire kafasına ayarladı bile. Rakipler rahatlayabilir.

Unutmadan, bu da Desperate Houseviwes’ın title sequence’ı