Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Virgin şimdi de Formula 1’i fethediyor

Virgin şimdi de Formula 1’i fethediyor

Michael Schumacher'in Mercedes'le F1'e döneceği dedikoduları uykularımı kaçıradursun, oldukça eğlenceli bir gelişmeyle moral buldum.

Geçtiğimiz yıl Brawn GP'nin sponsorlarından birisi olan Virgin, bu yıl F1'de kendi takımıyla yarışacak: Virgin Racing. Sir Richard Branson, merkezinde keyif olan bir çok sektörde kuralları değiştirdikten sonra şimdi de Formula 1'in kurallarını değiştirmeye geliyor. Virgin Racing'i kurarken F1'e para gömmeye değil, aksine, para kaldırmaya geldiklerini açıklayan takım yetkilileri, şimdiden takıma finansman sağlamak için güçlü sponsorları buldu bile.

screen-capture-4

Bu arada Malezya destekli Lotus F1 takımının ana sponsoru AirAsia yöneticisi Tony Fernandes daha önce Virgin'in müzik bölümünde çalışmış ve bu yüzden de geçtiğimiz günlerde "Sezon sonunda Virgin'e geçilirsek kendimi öldürürüm" şeklinde bir espri yapmış Bizim Richard altta kalır mı? Yapıştırmış cevabı Virgin Racing lansmanında: "Tony müzik işinden geldiği için cenazesinde çalacak şarkıyı iyi seçer". Branson ayrıca bir iddia teklifinde de bulunmuş; sezon sonunda Virgin Lotus'u geçerse Fernandes'in Virgin Atlantic havayolu şirketinde uçak stewardlığı yapabileceğini söylemiş.

screen-capture-1

Lansman fotoğraflarına bakınca, yarış tulumu ve kasklar, şapkalar değil, spor kıyafetler içinde görünen takım pilotları da bu yeni vizyonu direkt aktarıyorlar. Pilotlar bir F1 takımı lansmanı değil, moda çekiminde gibiler. Pilot demişken; Virgin Racing'in yarış pilotları geçtiğimiz yıl Toyota'da parlayan Timo Glock ve Brezilyalı Lucas Di Grassi. Takımın internet sitesinde pilotlar dışında takım yöneticileri de tanıtılıyor ki, bu da çok alışık olmadığımız, ama oldukça beğendiğim bir uygulama oldu. Pazarlamanın en tepelerindeki organizasyonlarından birine, dünyanın en iyi pazarlamacılarından birinin geldiği hemen anlaşılıyor. Formula 1'e hoşgeldiniz Sir Branson, umarım 2010 sezonunun en güzel renklerinden birisi olursunuz.

Renk demişken, araçları da kırmızı olacakmış.

screen-capture-2