Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vine’a Özel İçerik Ajansı: GrapeStory

Vine’a Özel İçerik Ajansı: GrapeStory

Popüler Vine kullancıları ve markaları bir araya getiren bir içerik ajansı.

GrapeStory; Gary Vaynerchuk, Jerome Jarre ve AJ Vaynerchuk tarafından New York’ta kurulan bir içerik ajansı.

Ajans, Vine’ın hızlı yükselişi ile birlikte hızla popülerleşen kullanıcıların menejerliğini üstlenmiş ve markalara mikro içerik projeleri geliştiriyor. Sitelerinde Virgin Mobile, Aquafina ve GE için yaptıkları kampanyalarla ilgili bilgiler mevcut. Hatırlarsanız GE’nin Vine kampanyasını biz de farketmiş ve haber yapmıştık.
Sosyal medyada hızla popülerleşen kullanıcıların reklam amaçlı kullanılması bizde de çok yaygın, ancak bizim etkin kullanıcılarımız -diğer adlarıyla fenomenlerimiz- genellikle reklam postlarını ya da etiketlerini kendi akışlarında tweet atma yöntemiyle iletişim projelerine dahil oluyor.
Grape Story’nin projelerinde dikkat çeken ve önemli gördüğümüz noktalardan birisi şu: Etkin Vine kullanıcısının, ürettiği içerik marka hesabından paylaşılıyor, sonra kullanıcı bu kendi içeriğini marka hesabı üzerinden revine ediyor. Böylece kullanıcının bu postunun reklam olduğu konusunda bir şüpheye yer kalmıyor.
Sosyal medya kullanıcıları üzerinden iletişimde çok dikkat edilmesi gereken bir konu bu, zira popüler kullanıcılar reklamı gizli şekilde yaptıklarında kendi kitleleri üzerinde bir güven kaybı da yaşayabiliyorlar.
Vine’ın Türkiye’de popülerleşmeye başladığı dönemde ilk etkin kullanıcıları tespit ettiğimiz şu yazımıza da bir göz atabilirsiniz.