Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Video Reklamlarda Tüketiciye Mesaj Yazdırma Yöntemi

Video Reklamlarda Tüketiciye Mesaj Yazdırma Yöntemi

İnternette gezinirken izlediğimiz videolarda, okuduğumuz haberlerde, hatta oynadığımız oyunlarda karşımıza sürekli markaların kısa reklam videoları çıkıyor. Yapmakta olduğumuz/olacağımız eyleme tam konsantre olmuşken zırt diye çıkan bu videoları (markalar alınmasın :P) çoğumuz izlemeden geçiyoruz.

Solve Mediareklam videolarına verilen bu tepkiyi istatiksel olarak araştırdığında; tüketicinin sadece %2'lik kısmının bu videoları tamamen izlediği, %70'lik kısmın ise reklam videolarını hiç izlemeden kapattığı bilgisine ulaştı. Hem markalar hem de tüketici açısından pek de hoş olmayan bu soruna, yeni bir reklam sistemi geliştirmeyi deneyen Solve Media, reklam videosu gösterime girdiğinde tüketiciden reklamı izlemeden geçebilmesi için ekrandaki yazı alanına markayla ilgili mesajı yazmasını isteniyor; eğer mesaj yazılmazsa reklam videosu mecburen izlenmiş oluyor.
 
 

 

Şimdiye kadar bu şekilde gerçekleşen 20 farklı reklam uygulamasında kısmen de olsa başarı sağlanmış (%15'in üzerinde bir oranda, reklam izlemektense boş kutucuğa mesaj yazma eylemi tercih edilmiş). Sistem, tüketici markayla ilgili istenilen mesajı hemen girerek asıl izlemek istediği içeriğe hızlıca ulaşmış oluyor. Reklam veren ise bu uygulamayla reklamını izletemese de, markasıyla çağrışım yaptıracak mesajı hedef kitlesine yazdırarak, tüketicinin zihnine kazıyor.

Bu sistemde işleyen reklam uygulamalarıyla henüz internette karşılaşmadım; ancak yine karşı tarafa bir zorunluluk getirdiğinden markayla ilgili tüketicide nasıl bir izlenim bırakacağı konusunda ciddi şüphelerim var.