Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uluslararası Af Örgütü’nden “Özgürlüğe Kaçış” Oyunu

Uluslararası Af Örgütü’nden “Özgürlüğe Kaçış” Oyunu

Uluslararası Af Örgütü'nün Arjantin şubesi ve MetaMinding Lab iş birliğiyle geliştirilen “Escape to Freedom” (Özgürlüğe Kaçış) oyunu Roblox metaverse'inde.

Özgürlüğe Kaçış, gerçek mülteci hikayelerinden ilham alınarak tasarlanmış bir hayatta kalma oyunu. Oyuncular, bir mültecinin altı seviyeden oluşan evini terk etme, şehrinden kaçma, doğal ve iklimsel zorluklardan geçme gibi durumlarını deneyimliyor. Oyun tüm bu aşamalar süresince karaktere, yapay zekâ araştırmacılarıyla etkileşimde bulunarak Uluslararası Af Örgütü’nün acil durumlardaki araştırma ve destek çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinmesi gibi olanaklar sağlıyor.

24 farklı dilde oynanabiliyor

Bilgisayar, mobil cihaz, Xbox ve PlayStation üzerinden erişim sağlanabilen Özgürlüğe Kaçış oyunu, 13 Ocak 2024 tarihindeki lansmanından bu yana dünya genelinden çok sayıda ziyaret almış. Oyun otomatik çeviri seçeneği sayesinde, 24 farklı dilde oynanabiliyor.

Oyunun tasarım sürecinde; gençlik grupları, mülteciler ve farklı fikirleri dinlemek için birçok katılımcıyla iletişime geçilmiş. Ayrıca bu deneyimi gerçekçi bir şekilde temsil etmek için yerel ve küresel kuruluşlardan fikir alınmış.

Merak edenler oyuna buradan erişebilir.

Bu oyunu, masa başında savaş çıkartan siyasi liderler de oynayacak mı acaba? Olanların tüm sorumlusu onlar ne de olsa. Siz ne dersiniz?

Görsel: Uluslararası Af Örgütü