Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Twitter’ın Erişime Engellenemesi İmkansız Olan Versiyonu Twister

Twitter’ın Erişime Engellenemesi İmkansız Olan Versiyonu Twister

Twitter gibi sosyal ağların devletler tarafından kapatılmasına önlem alan sosyal ağ hala geliştirme aşamasında.

Rio de Janeriolu araştırma mühendisi Miguel Freitas devlet sansürüne karşı Twitter’dan daha güvenli olan bir alternatifini geliştirdi; Twister. Bitcoin ve BitTorrent’in kodlarını kullanan yazılımcı arayüz tasarımı için de Lucas Leal ile çalıştı.

Bu eşler arası mikroblogging platformu BitTorrent mantığında çalışıyor, ve dağıtılmış ağ olduğu için de bir kurum tarafından kapatılamıyor. Kullanıcıların çevrimiçi olup olmadığını, onların IP adresi ya da kullanıcının biri tarafından takip edilip edilmediği bilgilerine ulaşmak mümkün değil.

Twister özünde Twitter’la aynı özelliklere sahip, kişiler birbirini takip ediyor, takipten çıkarabiliyor, profilleri görüntülüyor, 140 karakterle sınırlı iletiler hazırlıyor, yanıtlıyor, gördüğü iletiyi aynen yeniden paylaşabiiyor, etiket kullanıyor, doğrudan mesaj gönderebiliyor. Yine kullanıcılar karşılıklı takipleşiyorsa mesajlaşabiliyorlar. Bu sosyal ağ hala test aşamasında ve kodlar açık kaynak, herhangi bir geliştirici sisteme katkıda bulunmaya başlayabilir.