Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı

Turkcell Blog

Kurumsal blog kavramı dünyada ve ülkemizde yıllardır övülen ama pek de düzgün işlemeyen bir kavram. Bazı şirketler direkt CEO’larına blog yazdırmayı tercih ederlerken, bazıları yazarları belli olmayan kurumsal yazılarla blog açmayı tercih ettiler.

blog.turkcell.com.tr

Turkcell bugün yayınladığı basın bülteniyle, yeni açtığı kurumsal blogunu duyurdu. Turkcell Blog’un en güzel özelliği, yazıları Turkcell çalışanlarından alması. Basın bülteninden kopyalıyorum:

“Turkcell çalışanları Turkcell Çalışanları Profil ve Hayat Tarzı araştırmasının “Sosyal medya kullanım alışkanlıkları” ile ilgili sonuçlar, Turkcell çalışanlarını blog açmak konusunda daha fazla cesaretlendirdi. Çünkü, Turkcell çalışanları iş dışında günde ortalama 1,4 saatlerini internette geçiriyorlardı. Arama motorları dışında en çok Facebook, haber siteleri takip ediliyordu. Çalışanların sadece % 23’ü sosyal paylaşım sitelerine üye değildi. Blog yazarı olan çalışanların % 88’inin blogunun 500’ün üzerinde takipçisi vardı. Böyle bir ortamda “Hadi hep birlikte bir Blog yazalım” demek zaten çekilmiş bir fotoğrafa çerçeve bulmak gibiydi.”

Farklı bölümlerden yazarların yazması, blogu ilginç kılmış. Turkcell, şu anda göründüğü gibi devam ettirebilirse gerçekten güzel bir iş başarmış olacak bence.

Mese İletişim’den gelen basın bültenini de aşağıya ekliyorum:

Turkcell hakkında en yeni ve doğru gelişmeler, bundan böyle Turkcell çalışanlarının oluşturduğu blog.turkcell.com.tr sitesinden alınacak. Blogun kuruluş amacıysa, uzun yıllardır bir kurum kültürü olan şirket içi-dışı bilgi paylaşım sistemiyle Turkcell hakkındaki en güncel bilgileri en doğru platformdan zamanında paylaşma olgusunun günümüzün olmazsa olmaz mecrası sosyal medyaya taşımak ve Turkcell’i merak eden erkesle daha samimi ve sıcak bir iletişim ortamı kurabilmek.

Turkcell Blog’da ne var?

Turkcell çalışanları Turkcell Çalışanları Profil ve Hayat Tarzı araştırmasının “Sosyal medya kullanım alışkanlıkları” ile ilgili sonuçlar, Turkcell çalışanlarını blog açmak konusunda daha fazla cesaretlendirdi. Çünkü, Turkcell çalışanları iş dışında günde ortalama 1,4 saatlerini internette geçiriyorlardı. Arama motorları dışında en çok Facebook, haber siteleri takip ediliyordu. Çalışanların sadece % 23’ü sosyal paylaşım sitelerine üye değildi. Blog yazarı olan çalışanların % 88’inin blogunun 500’ün üzerinde takipçisi vardı. Böyle bir ortamda “Hadi hep birlikte bir Blog yazalım” demek zaten çekilmiş bir fotoğrafa çerçeve bulmak gibiydi.

Kısaca TurkcellBlog’u ziyaret edenler; interneti ve teknolojiyi yaşamlarının bir parçası haline getiren, bilgi paylaşımını, hızı, sosyal ortamları seven Turkcell çalışanlarının bireysel tecrübelerini, işleriyle ve kurumlarıyla olan ilişkilerini, neleri sevdiklerini, sevmediklerini, hatta nelere güldüklerini bulabilecek. “Turkcell’de Ne var Ne yok” hepsini buradan takip edebilecek. Turkcell

Blog’da ne yok?

Turkcell Blog’da, reklam kokan hareketler, gerçek dışı bilgiler, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş yazılar, emeğe saygısızlık ve güncel olmayan içerikler ise kesinlikle olmayacak.