Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türk Hava Yolları’ndan İstanbul’un “Flow Motion” Hikayesi

Türk Hava Yolları’ndan İstanbul’un “Flow Motion” Hikayesi

Hızlandırılmış görüntü yönetmeni Rob Whitworth, Dubai için yaptığı çalışmadan sonra bu kez Türk Hava Yolları ile birlikte İstanbul'un hikayesinde kayboldu.

Hızlandırılmış görüntü üzerinde çalışmalar yürüten ve hyperlapse ile timelapse görüntü tekniklerini kullanarak kurgular yaratan İngiliz yönetmen Rob Whitworth, Dubai seyahatini flow-motion (akıntıdaki görüntü) ismini verdiği tekniğiyle bir videoya dönüştürdüğünde büyük ilgi çekmişti. Dubai Flow Motion ismiyle yayınladığı video sonrasında Türk Hava Yolları, yönetmenle iletişime geçerek Türkiye’nin sosyal, kültürel, tarihsel perspektifler içinde uluslararası düzlemde en popüler şehri İstanbul için de benzer bir video hazırlaması konusunda anlaşmış.

Sonuç ise insanlık tarihinin en büyük imparatorluklarından Roma’nın doğu kanadına ve Osmanlı’ya başkentlik etmiş, mimaride Galata Kulesi, Ayasofya gibi önemli yapılara kucak açmış ve coğrafi keşifler öncesi ticaret yollarının üzerindeki kilit noktalardan birisi olmuş İstanbul, özellikle Osmanlı dönemi ve günümüzde yarattığı değerleriyle bir akış içerisinde sunuluyor.

Whitworth, 6 haftalık çekim ve birkaç haftalık hava muhalefetinden kaynaklı gecikme sonrası çalışmasını bitirdiğinde elinde 295 saatlik çekim, 278 saatlik post prodüksiyon vardı. Bu süreçte ürettiği veri ise 71,000 RAW (ham) döküman ve 3.8 TB ile ölçülüyordu.

Çekimlerden birinin kamera arkası timelapse hazırlanmış kamera arkası;

Künye:

Künye: Turkish Airlines
Reklam Başlığı: Istanbul | Flow Through the City of Tales
Reklam Ajansı: Akil Fikir İsleri, Istanbul
Yaratıcı Yönetmen: Rob Whitworth
Sanat Yönetmeni: Rob Whitworth
Proje Yönetmeni: Kivanç Kaçakgil
Teşekkürler: Gavin Thurston, Slava Pogorelsky

Gösel; Youtube