Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sık Seyahat Edenler İçin Uluslararası SIM Kartı: Forbesfone

Sık Seyahat Edenler İçin Uluslararası SIM Kartı: Forbesfone

Forbes, başta iş insanları olmak üzere sık sık yurt dışına çıkanlar için ülke sınırlarından bağımsız bir SIM kartı yayınlıyor.

Dijital çağda yapılan yurt dışı seyahatlerindeki en büyük zorluk mobil veri ve iletişimde yerel GSM operatörlerinin fahiş tarifeleri ve kampanyaları oluyor. Ait olduğunuz ülke dışına çıktığınız anda Instagram’da birkaç fotoğraf beğenmek veya yakınlarınızın sesini duymak kabarık bir faturaya mal olabiliyor. Bu konuda uluslararası GSM operatörleri daha cazip paketler sunsa da hiçbiri evdeki gibi bol keseden konuşma ve mobil veri sunmuyor. Bu konudaki tek çizgi dışı atılım İtalyan telekomünikasyon şirketi Zeromobile, bu konuda bir adım atarak WhatSIM isimli bir ürün geliştirerek yerel tarifeyle WhatsApp görüşmesi yapmayı sağlıyordu.

Forbes ise iş insanları ve tüm gezginler için tek bir ürün ve farklı tarifelerle sorunun genelini çözen bir ürün geliştirdi; Forbesfone. Başta konuşma ve veri planı sunan ürün, uluslarası SIM kartı olarak çalışıyor ve herhangi bir ülkeye bağlı olmadan her yerde özgürce kullanım sağlıyor. 29,99 € olan başlangıç fiyatıyla başta ABD ve Avrupa olmak üzere kullanım alanı sunuyor.

SIM kart kilidi bulunmayan her telefon ile çalışan Forbesfone, telekom endüstrisinin yeniden şekillenmesine büyük etki edeceği tahmin ediliyor. Ürünün geliştirilme aşamasında ise Malta menşeli şirket Worldfone rol alıyor.


Görsel; Forbes Blog