Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“The Nightmare Before Christmas” LEGO Seti Oldu

“The Nightmare Before Christmas” LEGO Seti Oldu

LEGO Ideas'ta doğan ve aldığı destekle gerçek bir ürüne dönüşen The Nightmare Before Christmas LEGO seti, 90'lı yılların ikonik müzikal animasyonunu evlere taşıyor.

Şu an pek fazla farkında olmasak da 2024 yılı yavaş yavaş tükeniyor. İnsanlık öncelikle Cadılar Bayramı’na ve ardından da Noel’e ve yeni yıl kutlamalarına her geçen gün daha çok yaklaşıyor. LEGO bu sezonu Eylül ayında satışa çıkaracağı The Nightmare Before Christmas seti ile karşılamaya hazırlanıyor.

Tim Burton’un 1993 tarihli bu ikonik stop-motion müzikali, Türkiye’de Noel Gecesi Kabusu adıyla gösterime girmişti. Özellikle 90’lı yılların çocukları ve gençleri için sinema perdesinde unutulmaz bir yapım olarak hafızalara kazınmıştı.

Filmdeki 3 ikonik mekan ve 8 karaktere ait minifigür sette!

Bir tür diorama şeklinde olan bu set, filmden 3 ikonik mekan içeriyor: Spiral Hill, Jack Skellington’un evi (eğer izlemediyseniz ana karakterin Jack olduğunu belirteyim) ve Halloween Belediye Binası. Karakterler de minifigür olarak setteki yerlerini almış.

Setteki içinizi eritecek; yürüyen küvet, Jack’in Noel formülünü içeren bir kara tahta, Belediye Binası’ndaki kürsü gibi parçalar da yer alıyor. Toplamda 8 karakterin minifigürünü içeriyor: Jack Skellington, Sally, Santa Clause, Lock, Shock and Barrel, Zero the Dog ve iki farklı yüzü olan Belediye Başkanı. LEGO Builder uygulaması yardımıyla setin inşası için pratik bir kılavuz sunulmuş. Bu arada set, LEGO Ideas’tan çıkıp gerçeğe dönüşmüş.  Şu an set çok farklı görünse de fikir, Tvrulesmylife isimli LEGO tutkunun tasarımlarına dayanıyor.

2.193 parçadan oluşan set, şimdiden LEGO mağazasındaki yerini almış. Setin tam adı “Disney Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas” ve 199,99 dolar fiyatla 3 Eylül’de satışa açılacak.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

LEGO (@lego)’in paylaştığı bir gönderi

Aşağıdaki LEGO setleri ve Tim Burton sergisi de ilginizi çekebilir:

Bob Ross, Resimleri ve TV Stüdyosu LEGO’ya Dönüşürse

Ninja Kaplumbağalar LEGO Aksiyon Figürüne Dönüşürse

Tim Burton’ın Labirenti

Görsel: LEGO