Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The Village – Parking Douches: Hatalı Park Edenleri İfşa Eden Sosyal Kampanya

The Village – Parking Douches: Hatalı Park Edenleri İfşa Eden Sosyal Kampanya

Rusya'da otomobillerini hatalı park edenlerin sayısının bir hayli artması ve toplumun bundan oldukça rahatsız oluşu Rus online gazetesi The Village'i harekete geçti. Look at Media ile birlikte gerçekleştirilen sosyal kampanya kapsamında ‘Parking Douches’ adında vatandaşların ücretsiz indirebileceği bir mobil uygulama geliştirdi.

Uygulamayı cihazına yükleyenler, yolda hatalı park etmiş otomobil gördüklerinde hemen uygulamayı çalıştırdılar ve plaka görünecek şekilde aracın fotoğrafını çektiler.

Çekilen fotoğraf gönderenin konumu itibariyle, o anda online gazeteyi okuyan en yakın IP’li sistemlerin ekranlarında hareketli banner olarak göründü. Hatalı park edilmiş otomobil bannerini ekranında gören internet kullanıcısı, banneri kapatabilmek için fotoğrafı sosyal medyadaki çevresiyle paylaştı.

Sonuç olarak kampanya sosyal medyada hızla yayıldı ve Rus vatandaşlar trafikte yayaların güvenli hareket edebilmesi için dolaylı da olsa böyle bir sosyal kampanyaya dahil olmuş oldular. Orada ne kadar etkili oldu bilmiyorum ama Türkiye'de olsa kıyamet kopardı herhalde 🙂