Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The Nómada: Sırt Çantanızdaki Her Şey Yerli Yerinde

The Nómada: Sırt Çantanızdaki Her Şey Yerli Yerinde

Tamamen modüler sırt çantası The Nómada, yanınızda taşıdığınız her şey için ayrı bir cep yaratıyor.

Bir dönem sadece öğrencilere yakıştırılan sırt çantası, günümüzde bilgisayar ve tablet gibi yanımızdan ayırmadığımız eşyalarla birlikte yetişkinlerin de gururla taşıdığı bir aksesuar haline geldi. Sırt çantası kullanmanın ise diğer çantalara göre iki büyük avantajı var, hörgüç misali görmediğimiz ve hareket alanımızı kapatmayan bir alanda taşıyoruz ve ağırlığı dengeleme şansına sahibiz.

Sırf çantaları için kullanışlı olmak ve araç gereçlere uygun ceplerin olması ne kadar önemli bir kıstas olsa da şıklığından da ödün verilmiyor. Kickstarter’da fonlanmakta olan The Nómada da keskin sırt çantası tercihleri arasında Kickstarter’da fonlanmaya başlayan ve %100 modüler olarak tanımlanan bir ürün.

Sırt çantası içinde ihtiyaç duyulan her şey için ayrı bir göz, cep veya bant yapıştırarak çantanın içinde hiçbir şey aramakla vakit kaybetmemeniz, The Nómada‘nın öne çıkardığı özellikleri arasında. Fotoğraf ekipmanlarından seyahat evraklarına, bilgisayar ve teknolojik aksesuarlardan spor kıyafetlerinize her şeyi kendi modüler düzeninde organize edebiliyorsunuz.

https://www.kickstarter.com/projects/cycop-life/the-nomada-worlds-first-100-free-modularized-bag/
The Nómada‘nın olumsuz görünen tarafı da yine bu modüler yapısından kaynaklanıyor. Çünkü başta bu “her şeyin yerli yerinde” olması durumu kulağa çok hoş gelse de, aldığımız şeyi yerine aynı titizlikle bırakmazsak çantanın modüler olmanın da pek bir esprisi kalmıyor. Ayrıca tüm çok parçalı yapının bir noktada sadece fazladan eşya olarak görünmeye başlaması da olası. Öte yandan bir sırt çantasından ziyade askılı kutuyu andırması da minik bir tereddütü beraberinde getiriyor.

Kickstarter kampanyasının bitmesine 33 gün olan The Nómada, hedeflediği miktarın %18,6’sına erişebildi. Artılarının ve eksilerinin karşı karşıya geldiği The Nómada, ihtiyaçlar doğrultusunda çözüm sunabilme gücünü kendine saklıyor.





Görsel; The Nómada