Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Termografik Kamera ile Earl Swearshirt’ün Müzik Videosu

Termografik Kamera ile Earl Swearshirt’ün Müzik Videosu

Hiro Murai, Earl Sweatshirt'ün yeni parçası Grief'in karanlık atmosferini farklı tekniklerle yansıtıyor.

Hani her tınının, albümün, müziğin bir doğal çevresi ve atmosferi olur ya. Bahar ferahlığı gibidir bazı albümler tüm güzel duyguları yeşertir. Bazıları ise hüzünlü ve depresiftir. Earl Swearshirt‘ün yeni albümü ise bunların hepsinden uzak, karanlık bir dünyada geçiyor. Herkesten ayrı ve içe kapanmış bir albüm “I Don’t Like Shit, I Don’t Go Outside”

Hip Hop kolektifi OFWGKTA üyesi müzisyen, albümünün çıkış parçasında da bu karanlık atmosferi izleyiciye aktarmak istemiş. Ve bunun için daha önce Chum ve Hive parçalarının müzik videolarında beraber çalıştığı Los Angeles merkezli Japon yönetmen Hiro Murai ile birlikte çalışmış. Bu noktadan sonra top Murai’ye geçmiş ve müzisyenin anlatım dili için en uygun tekniği geliştirmiş.

Isı ve sıcaklık değerleriyle görüntüleme sağlayan termografik kamera kullanarak siyah, boş bir dünya yaratmış. Sadece karakterlerin yaydığı ve yansıttığı sıcaklığı kullanarak siyah beyaz görüntüler oluşturmuş. Sanatçının tek başına oyun oynadığı, arkadaşlarının göründüğü veya basit mutfak yer aldığı klostrofobik bir çalışma doğmuş böylece.

Murai, Deezen‘e videoyu “Bu video insanların bir noktadan kalmaktan duyduğu sıkıntıyı, ortam koşullarından ve insanlardan ayrışma hissini anlatıyor.” sözleriyle açıklıyor.

Yönetmenin daha önceki işlerine baktığımızda, gelecek işleri için etkileyici referanslar sunuyor. Daha önce Chet Faker’ın Gold ve Flying Lotus’un Kendrick Lamar ile düet yaptığı Never Catch Me videolarının da yönetmen koltuğunda oturmuş. David Guetta, Queens of the Stone Age, Frank Ocean ve Childish Gambino da çalıştığı müzisyenler arasında.

Görsel; Vimeo, Hiro Murai