Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tasarımcıların Uzaktan Birlikte Çalışabileceği Sanal Gerçeklik Aracı: Co-Creation

Tasarımcıların Uzaktan Birlikte Çalışabileceği Sanal Gerçeklik Aracı: Co-Creation

Gravity Sketch, yaratıcı sektörün pandemiyle birlikte artan uzaktan çalışma ihtiyacı için Co-Creation adlı bulut destekli sanal gerçeklik aracını geliştirdi.

COVID-19 nedeniyle pek çok insan ofislerini eve taşıdı. Bazılarımız için bu çalışma biçimi kalıcı oldu, bazılarımız ise normale dönüş süreci nedeniyle yeniden ofislerinde iş başı yapmak zorunda kaldı. Ancak önümüzdeki kış belirsizliklerle dolu. Karantina günlerinin geri gelme riskine karşı, teknoloji ve tasarım uzmanları evden çalışmayla ilgili çözümler üretmeye devam ediyor. Bunlardan biri de Gravity Sketch’in yaratıcı sektör için geliştirdiği ortak çalışma aracı Co-Creation.

Co-Creation ile 3B tasarım ortamında uzaktan birlikte çalışmak

Gravity Sketch, yaratıcı ekiplerin 3B sanal gerçeklik ortamında birlikte çalışabildiği ve tasarımlarını birlikte gözden geçirebildiği bir tasarım platformu. Kullanıcılar bu platformda doğal olarak çizim ve modelleme yapabiliyor; kod satırları ve komutlar oluşturmak yerine doğrudan elleriyle tasarım yapabiliyor. Virtual Reality CAD aracı, tasarımcılara ve içerik oluşturuculara ölçeklendirilmiş tasarım yapma konusunda eşsiz bir alan, gerçek boyutlu modeller ve sürekli güncellenebilen ürün örnekleri sunuyor. İnsanların gerçek ölçekte ve ortamda ürünleri gerçeğe yakın bir şekilde deneyimlemelerine imkan tanıyor. Platform, salgın nedeniyle yaşanan uzaktan çalışma ihtiyacına bağlı olarak bulut üzerinde iş birliği yapmayı sağlayan Co-Creation’ı geliştirmeye odaklandı.

Gravity Sketch’in bulut iş birliği aracı Co-Creation; tasarımcıların, ekiplerin, stüdyoların (ve müşterilerin) ürün fikirlerini uzaktan toplu olarak görselleştirmelerini, düzenlemelerini ve iyileştirmelerini sağlıyor. Sadece VR başlığı takmak kullanıcının sanal çalışma alanına girmesi için yeterli oluyor. Kullanıcı sanal çalışma ortamına girdikten sonra bir tasarımın parçalarını vurgulamak, düzenlemeler / öneriler yapmak veya geri bildirim bırakmak için kontrolörü kullanabiliyor.

Aslında bu araç Ford, Nissan ve Reebok gibi dev markaların tasarım ekiplerince şirket içi bir ürün olarak kullanılmış. Ancak uzaktan çalışma ihtiyacıyla birlikte yeni koşullara uyarlanması gerekmiş. Genel kullanıma açılabilmesi için de hala geliştiriliyor. Video, Belçika merkezli Achilles Design’ın Co-Creation deneyimlerini gösteriyor.

Co-Creation şu anda Beta versiyonuyla 30 günlük ücretsiz deneme imkanı sunuyor. Beta versiyona erişmek için buradan bekleme listesine kayıt olmak gerekiyor.

Co-Creation Co-Creation Co-Creation

Görsel: Gravity Sketch