Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Taco Şeklinde Simültane Çeviri Cihazı

Taco Şeklinde Simültane Çeviri Cihazı

Yabancı bir dilde iletişim kurmanın işlevsel ancak eğlenceli bir yolunu arayan Güney Koreli Taewan Kim, Taco görünümlü bir simültane çeviri cihazı tasarladı.

Sesli asistanlar, özel cihazlar ve hatta anlık çeviri yapabilen kolyeler ve gözlüklerle iletişim bariyerlerini aşmanın günümüzde onlarca farklı yolu var. İnsanlara bilmedikleri bir dilde iletişim kurmanın işlevsel ancak eğlenceli bir yolunu sunmak isteyen Güney Koreli endüstriyel tasarım mühendisi Taewan Kim, turistler başta olmak üzere diğer dillerde kolaylıkla sohbet edebilmek isteyenler için Meksika’nın geleneksel yemeği Taco görünümüne sahip işlevsel bir çeviri cihazı tasarladı.

Cihazın tamamı gerçek bir Taco’yu andırıyor. Kullanılacağı zaman ise mecazi olarak kesilip iki ayrı parçaya bölünebiliyor. Simültane çeviri yaparak kullanıcılar için anlık iletişim çözümü sunan cihaz, aynı anda konuşmacı ve dinleyici tarafından kullanılabilen, kaynak-alıcı görevi gören iki parçadan oluşuyor.

Katlanmış bir tortilladan yapılmış kavisli bir Taco görünümüne sahip çeviri cihazının yan yüzünde yer alan düğmesine basarak konuşan kişinin sözleri, Taco’nun hoparlör bulunan diğer parçasını elinde tutan kişinin duyacağı şekilde çevriliyor. Cihazın Korece ve İngilizce dışında kaç dili desteklediği ise şimdilik bilinmiyor. Şarj ile çalışan Taco görünümlü çeviri cihazında bir adet USB-C bağlantı noktası ile şarj takibi için LED göstergeler bulunuyor.

Görseller: YankoDesign