Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Stop Motion Filmlerdeki Emeğin Timelapse Kamera Arkası Kaydı

Stop Motion Filmlerdeki Emeğin Timelapse Kamera Arkası Kaydı

The Boxtrolls filminin kapanış jeneriğinde kameralara yansımayan işçilik ve detay gözler önüne seriliyor.

Stop motion film çekimleri her ne kadar basit ve akıcı görünse de her karede, her mimikte figürler ve dekor değiştiriliyor. Milimetrelerle bile olsa bu değişiklik filmin akıcı ve bir bütün olarak görünmesini sağlıyor. Bu değişiklikler de kendi kendine olmuyor tabii. Yapım ekibi ve kamera arkasındaki iş gücü tüm bu değişiklikleri yapan kahramanlar. Ve kimi zaman birkaç saniyelik küçük bir sahnenin çekimi tüm bir günü alabiliyor.

ParaNorman ve Coraline filmlerinin yapımcıları bu yıl ailelerini genişleterek The Boxtrolls filmini yayınlamış. Filmi vizyona girdiği dönem duymadığım için henüz izleme fırsatım olmadı. Ancak kapanış jeneriğinden sonra yayınladıkları video dikkate değer.

Filmdeki iki karakterin dertleşmelerini yansıtan bir sahnenin kamera arkası görüntülerini vizyona taşıyan ekip sürecin ne kadar detaylı ve uzun olduğunu gözler önüne seriyor. Timelapse tekniğiyle hızlandırarak yansıttıkları için karakterleri hala canlı ve hareketli görebiliyoruz. Saniyenin küçük dilimlerinde gördüğümüz insanların hareketleri tüm filmin yaşayan ve anlamlı figürler haline gelmesini sağlıyor.

Görsel; Youtube