Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Stajyerlere Özel 8 Bit Video Oyunu

​Stajyerlere Özel 8 Bit Video Oyunu

Reklam ajansı McMillan, stajyerleri için ajans hayatını konu alan 8 bit video oyunu hazırlamış.

Reklam ajansı McMillan, hazırladığı 8 bit video oyunuyla, stajyerlerinin ajans deneyimlerini esprili bir şekilde oyun haline getirmiş.

McMillan oyunu şöyle açıklamış: “Stajyerlerimizin kendilerini hazırlıksız ya da değersiz gibi hissetmelerini istemedik. Bu yüzden de, onları oynanabilir karakterlere dönüştüren bir 8 bit video oyunu hazırladık.”

Interns” (starjyerler) isimli oyun McMillan‘ın kapısında başlıyor. Nesnelerin ve insanların üzerine tıkladığınızda bazen esprili bir dille bilgi veren bazen de dalga geçen balonları açılıyor. Ve siz böyle böyle ajansı, iş arkadaşlarınızı, ajans başkanını ve ajans hayatını tanıyorsunuz. Amacınız ise; gerçekte de var olan David Moore, Jacob Bryce ve Gordon McMillan gibi ajansın önemli isimleriyle etkileşim içinde, bir sonraki müşteri sunumu için yeni kampanya fikirleri bulmak.

Ajans, video oyununu stajyerlerin eline öyle kuru kuru verip, yollamamış: Üst kattaki toplantı odasına sınırsız alkol vaadiyle götürülen stajyerler, oyunu ilk kez tüm çalışanların karşısında deneyimlemek zorunda kalmış.

Nintendo oyun konsolu NES’e ve Nintendo logosuna referansta bulunan oyunu şuradan deneyimleyebilirsiniz.

Görsel; mcmillan